nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie AutoCAD

De beroepsopleiding AutoCAD flexibel vanuit huis volgen? Middels www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je de beste thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein ICT-opleidingen. Je carrière een nieuwe impuls geven? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Pak dit moment en vergelijk direct tientallen relevante studies en thuiscursussen van Nederlandse opleiders als NHA en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis AutoCAD! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €225,05 bij onder andere NTI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies AutoCAD februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIAutoCAD7 maanden€225,05Meer informatie
NHAAutoCAD4 maanden€199,00Meer informatie
AutoCAD digitaal vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding AutoCAD thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw niveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Met onze vergelijker vind je veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein ICT-opleidingen? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie AutoCAD(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, muzikale bezigheden en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een beroepsopleiding AutoCAD gaat erg gemakkelijk. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijs AutoCAD thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie bekijk je gewoon online op een macbook, ipad of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten benodigd. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding AutoCAD is er al vanaf €225,05 bij bijvoorbeeld NTI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van NTI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De hoge mate van flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige AutoCAD thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus AutoCAD: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in om en nabij de 7 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een specifieke AutoCAD vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis studiegids lees je meer informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders als NHA zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit houdt in dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Nederlandse Loodsencorporatie. Mogelijk levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op die manier maak jij kenbaar dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel instanties verstrekken ook een AutoCAD klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Online vind je snel de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-autocad

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Lets Voor Beginners tot en met Medewerker administratiekantoor, en tegenwoordig dus ook de AutoCAD zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn ambities? Hierna lees je over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Diverse subsidieregelingen
 3. NTI: Docenten geven feedback en beantwoorden je vragen via de online leeromgeving
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een thuisstudie AutoCAD online versneld volgen kan voor een bedrag van €225,05. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De volgende onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een opleidingdie van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Let altijd even op deze aspecten:

 • Het traject een meerwaarde is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt zijn minimaal €250,00 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding AutoCAD. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil je het technisch tekenen aanleren op de computer? Dan is de opleiding AutoCAD een geschikte keuze. AutoCAD is een computerprogramma, dat wordt gebruikt voor technische tekeningen in de architectuur, civiele techniek, ruimtelijke ordening en de bouwkunde. Je leert onder andere basisvormen tekenen, op maat tekenen en gegevens uitwisselen. Aan het eind van deze opleiding kun je overweg met de belangrijkste functies en commando’s in AutoCAD.

Daarom kies je voor AutoCAD van het NTI:

 • Direct toepasbaar in de praktijk
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie