nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Chauffeursopleiding Personenvervoer

De beroepsopleiding Chauffeursopleiding Personenvervoer op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je toonaangevende thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Logistiek en vervoer. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk direct professionele opleidingen en thuisstudies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Chauffeursopleiding Personenvervoer! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €159,00 bij NHA.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In december 2023 met introductie-aanbieding.

Aanbieders thuisstudie Chauffeursopleiding Personenvervoer december 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAChauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)6 maanden€159,00Meer informatie
Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV) zelf thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Chauffeursopleiding Personenvervoer flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite helpt jou graag met de volgende stap. Hier tref je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Logistiek en vervoer? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, muzikale bezigheden en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Chauffeursopleiding Personenvervoer is niet ingewikkeld. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en examens maken. Natuurlijk krijg je begeleiding van een vakkundige docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een Chauffeursopleiding Personenvervoer thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom zijn de kosten zo laag? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vaak is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV) wordt al aangeboden vanaf €159,00 bij o.a. NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal jongeren zien hun kansen in een zelfstudie. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV) thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Chauffeursopleiding Personenvervoer: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding duurt gemiddeld 6 maanden. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je op zoek naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een dergelijke Chauffeursopleiding Personenvervoer vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ examen of een bepaald certificaat. In de folder van de school achterhaal je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen als onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Centrum voor Humanistische Vorming. Bovendien kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat instellingen hebben ook een Chauffeursopleiding Personenvervoer klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dit systeem bekijk je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In jouw online omgeving zoek je ook naar oefenexamens, oefeningen, webinars, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-chauffeursopleiding-personenvervoer

Onderwijsinstellingen vergelijken december 2023

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit loopt van Talent Recruitment t/m Nederlands voor Gevorderden, en sinds kort dus ook de Chauffeursopleiding Personenvervoer zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? In het volgende overzicht behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Overal studeren met onze online leeromgeving
 4. Laudius: Video & MP3 bestanden
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV) online versneld volgen kost om en nabij de €159,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Let op: niet elke studie komt in aanmerking (december 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De opleiding een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Chauffeursopleiding Personenvervoer. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Bus of touringcar rijden? Volg de Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV) Als buschauffeur breng je mensen van de bushalte naar hun werk. Of het treinstation. En weer terug. Als touringcarchauffeur begeleid je mensen van het verzamelpunt naar hun vakantiebestemming. Een touringcarchauffeur vervoert ook mensen die een dagje uit zijn. Of je brengt kinderen naar zwemles. Meestal tref je passagiers in een uitgelaten stemming. Praatje maken Op de bus zie je regelmatig dezelfde gezichten terugkeren. Met de vaste passagiers maak je vast een praatje. Over het weer, het begrotingstekort of de zin van het leven. Maakt niet uit. Elke dag, elk gesprek is anders. Omdat je als chauffeur veel met mensen werkt, is het belangrijk dat je personen goed aanvoelt. Ook verleen je EHBO als dat nodig is. Mensen veilig vervoeren Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je passagiers veilig van A naar B brengt. Je opleiding tot buschauffeur draait voor een groot gedeelte om veiligheid en techniek. In de opleiding krijg je antwoord op vragen als: Hoe is de motor opgebouwd? Wat doe ik bij een storing? Welke reparaties verzorg ik zelf? Rechten en plichten Ook ontdek je meer over CAO, de Wet personenvervoer en voertuigdocumenten. Hoe je een klacht afhandelt? Ook dat komt aan bod in de Chauffeursopleiding Personenvervoer. Je krijg een code Geslaagd voor de officieel erkende Basiskwalificatie Vakbekwaamheid Personenvervoer? Je krijgt de Code Vakbekwaamheid (Code 95) op je rijbewijs. De Code Bekwaamheid haal je al binnen 6 maanden. Werken op de bus Bereid jezelf goed voor op een baan als buschauffeur of touringcarchauffeur. Volg de chauffeursopleiding personenvervoer (CCV).

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie