nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Nederlands 3F

De mbo cursus Nederlands 3F comfortabel vanuit huis volgen? Via onze vergelijkingstool check & vergelijk je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Taalvaardigheid en Vertalen. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of gewoon zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk heel eenvoudig professionele thuiscursussen en studies van respectabele aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een mbo thuiscursus Nederlands 3F! Een opleiding die past bij je denkniveau, het meest actuele lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze mbo cursus is beschikbaar vanaf €285,60 bij onder andere LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 voordelig starten.

Alle thuisstudies Nederlands 3F juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOINederlands 3F3 maanden€285,60Meer informatie
Nederlands 3F digitaal vanuit huis

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Nederlands 3F online thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw niveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. In de vergelijker tref je tientallen opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Taalvaardigheid en Vertalen? Een goede optie is de online thuisstudie Nederlands 3F(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze mbo cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met een drukke baan, hobby’s en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een mbo cursus Nederlands 3F gaat sneller dan je denkt. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de tarieven van een Nederlands 3F thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online mbo thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat daar de reden voor is? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen met jouw computer, iPad of smartphone. Verder heb je geen reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Nederlands 3F wordt al aangeboden vanaf €285,60 bij bijv. LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer volwassenen willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is deze opleiding wel geschikt? Hieronder besteden we aandacht aan de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Nederlands 3F thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de mbo cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Nederlands 3F: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De mbo cursus kost je zo’n 3 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ambieer je een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een dergelijke Nederlands 3F vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure achterhaal je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze mbo cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen zoals onder andere LOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Stenden Hogeschool. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verscheidene onderwijs-aanbieders geven ook een Nederlands 3F klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Wat minder positief is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn vaste startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. Hier check je belangrijke info rondom jouw mbo cursus en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor webinars, oefeningen, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-nederlands-3f

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan Basisveiligheid (B-VCA) tot en met Perfect Nederlands, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Nederlands 3F zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn aspiraties? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 50% korting op het lesgeld
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Jij bepaalt waar, wanneer en in welk tempo je studeert.
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Erg ruim cursusaanbod
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Je eigen thuisstudie Nederlands 3F online versneld volgen is haalbaar rond de €285,60. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke kosten mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opgelet: er gelden strenge regels (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus of studie draagt direct bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De reden hiervoor? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Bovendien zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Soms kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Nederlands 3F. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Regelmatig zie je dat voor een (vervolg)opleiding of in een vacature kennis van het Nederlands op 3F-niveau wordt gevraagd. Met de cursus Nederlands 3F breng je je kennis snel op het gevraagde niveau. Je leert beter lezen, schrijven, spreken én luisteren. De cursus Nederlands 3F is een keuzedeel uit diverse MBO-opleidingen. Na afronding van deze cursus kun je o.a. moeiteloos deelnemen aan allerlei gesprekken, presentaties geven, teksten lezen over maatschappelijke onderwerpen en gedetailleerde teksten schrijven. Het referentieniveau 3F is het niveau dat hoort bij een MBO 4-opleiding.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie