nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Snel typen

De mbo cursus Snel typen op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies lees je alles over tientallen thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Secretarieel en Support. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk gemakkelijk tientallen relevante studies en thuiscursussen van betrouwbare instellingen als Fontys en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een mbo thuiscursus Snel typen! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en fantastische praktijkdocenten. Deze mbo cursus is te bestellen vanaf €156,00 bij LOI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Leraren uit het werkveld.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In juli 2024 voordelig starten.

Vergelijking van thuisstudies Snel typen juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOISnel typen3 maanden€156,00Meer informatie
NHASnel Typen3 maanden€129,00Meer informatie
Snel typen digitaal vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Snel typen op eigen tempo vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze vergelijkingssite helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze plek vergelijk je een grote variëteit aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Secretarieel en Support? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Snel typen(duaal of voltijd). Door deze mbo cursus leer je de onderdelen van het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met jouw functie, andere interesses en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een mbo cursus Snel typen gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten Snel typen thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online mbo thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou ondersteunt. De opleiding Snel typen wordt al aangeboden vanaf €156,00 bij bijvoorbeeld LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De studiestof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal volwassenen kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn ambities? In het overzicht hierna lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Snel typen thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn mbo cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Snel typen: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De mbo cursus duurt gemiddeld 3 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat het om een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een relevante Snel typen vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze mbo cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen zoals onder andere Laudius zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Oysterwyck Hogeschool. Verder krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als NL Actief A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat instellingen geven ook een Snel typen klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je de noodzakelijke software en documentatie voor je mbo cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen, video’s, praktijkvoorbeelden, webinars. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-snel-typen

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Dit varieert van HBO Basisvaardigheden voor het basisonderwijs tot een studie als HBO MVC Web Applications, en sinds kort dus ook de Snel typen zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn doelen en wensen? Hierna vind je de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Aantoonbare kwaliteit, zoals erkende diploma’s en NVAO-accreditaties
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: Je betaalt geen inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie Snel typen online versneld volgen doe je vanaf €156,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende zaken mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Let op: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • Jouw totale kosten zijn minimaal €250,00 (per jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Snel typen. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

De cursus Snel typen is geschikt voor iedereen die voor werk, studie of school snel en foutloos moet kunnen typen. Deze vaardigheid zal je veel kostbare tijd besparen tijdens werk, studie of school. Bijvoorbeeld voor teksten, rapporten of verslagen. De LOI heeft jarenlange ervaring met typecursussen. Met de unieke innovatieve en interactieve leeromgeving leer je in korte tijd blind en foutloos typen met tien vingers. Leren typen was nog nooit zo gemakkelijk én leuk. Na afloop haal je minimaal 130 aanslagen per minuut met een foutpercentage minder dan 0,5%.Voor kinderen die graag supersnel blind willen typen, is er de cursus Leren typen van LOI Kidzz.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie