nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Jeugdhulp en opvoedhulp

De mbo cursus Jeugdhulp en opvoedhulp zelfstandig vanuit huis volgen? Middels www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met toonaangevende thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Onderwijs en Pedagogiek. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk goede thuisopleidingen en cursussen van Hollandse opleiders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en schrijf je vandaag nog in voor een mbo thuiscursus Jeugdhulp en opvoedhulp! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze mbo cursus is te koop vanaf €474,00 bij LOI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juni 2024 met introductie-aanbieding.

Aanbieders thuisstudie Jeugdhulp en opvoedhulp juni 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIJeugd- en opvoedhulp6 maanden€474,00Meer informatie
Jeugd- en opvoedhulp digitaal vanuit huis

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Jeugdhulp en opvoedhulp thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze plek check je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Onderwijs en Pedagogiek? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Jeugd- en opvoedhulp(duaal of voltijd). In deze mbo cursus doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Dit gaat erg goed samen met je werk, muzikale bezigheden en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Aan de slag gaan met een mbo cursus Jeugdhulp en opvoedhulp gaat erg gemakkelijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de huidige kosten van een Jeugdhulp en opvoedhulp thuisopleiding?

Een positief aspect van een online mbo thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom zijn de kosten zo laag? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie open je gewoon via internet, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken ze met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Jeugd- en opvoedhulp wordt al aangeboden vanaf €474,00 bij o.a. LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Kies voor een erkende thuisstudie

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal mensen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? Hieronder behandelen we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Jeugd- en opvoedhulp thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de mbo cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Jeugdhulp en opvoedhulp: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De mbo cursus is vaak af te ronden in grofweg 6 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn er in principe voor iedereen. Wil je je aanmelden voor een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een passende Jeugdhulp en opvoedhulp vooropleiding een voorwaarde. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding bekijk je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze mbo cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven zoals bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit houdt in dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als TMO Fashion Business School. Ook zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals fitness trainer A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verschillende scholen verstrekken ook een Jeugdhulp en opvoedhulp klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. In dit systeem vind je de belangrijke documenten voor jouw mbo cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via deze portalen zoek je ook naar geluidsbestanden, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, oefeningen, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-jeugdhulp-en-opvoedhulp

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Kattentrimmer tot een studie als Post HBO Filosofie, en tegenwoordig dus ook de Jeugdhulp en opvoedhulp zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn ambities? Hieronder vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Jeugd- en opvoedhulp online versneld volgen is realistisch vanaf €474,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juni 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Jeugdhulp en opvoedhulp. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Werk je binnen jeugd en opvoedhulpinstellingen, zoals het passend onderwijs, LVB-groep, zorgboerderij, gezinsvervangend tehuis, orthopedagogische instellingen of een jongerencentrum? Dan worden er bijzondere vaardigheden van je verwacht. De cursus Jeugd- en opvoedhulp is gericht op de beroepspraktijk én op doorstroom naar een HBO-opleiding.De cursus Jeugd- en opvoedhulp is een keuzedeel uit de MBO-opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Na afloop van deze cursus kun je jeugdigen individueel ondersteunen in een groep en het systeem van de jeugdige, in de gehele sociale context, ondersteunen bij de opvoeding. Daarnaast leer je de analyse en beeldvorming van de jeugdige afstemmen met andere jeugd- en opvoedhulp-professionals waardoor je goed op de hoogte bent van het werk van de andere professionals binnen het netwerk.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie