nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Omgaan met interculturele diversiteit

De mbo cursus Omgaan met interculturele diversiteit flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies lees je alles over de meest interessante thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te groeien binnen het vakgebied Onderwijs en Pedagogiek. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk gemakkelijk populaire thuisopleidingen en cursussen van erkende opleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een mbo thuiscursus Omgaan met interculturele diversiteit! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze mbo cursus kun je al volgen vanaf €237,00 bij LOI.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Professionele docenten.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In maart 2023 leuke welkomstkorting.

Overzicht met thuisstudies Omgaan met interculturele diversiteit maart 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIOmgaan met interculturele diversiteit3 maanden€237,00Meer informatie
Omgaan met interculturele diversiteit digitaal vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Omgaan met interculturele diversiteit vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er bij jou ook speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website kan jou hierbij helpen. Met onze vergelijker vind je een breed spectrum van thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die jou helpen naar jouw volgende doel. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Onderwijs en Pedagogiek? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Omgaan met interculturele diversiteit(duaal of voltijd). Binnen deze mbo cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige werk, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een mbo cursus Omgaan met interculturele diversiteit is niet ingewikkeld. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je bijgestaan door een professionele docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de huidige kosten van een Omgaan met interculturele diversiteit thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online mbo thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom zijn de kosten zo laag? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Omgaan met interculturele diversiteit kun je bestellen vanaf €237,00 bij het instituut LOI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle theorie en opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Met diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Omgaan met interculturele diversiteit thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de mbo cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Omgaan met interculturele diversiteit: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De mbo cursus kun je afronden ongeveer 3 maanden. In veel gevallen kan het soms nog een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een bepaalde Omgaan met interculturele diversiteit vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Men kan ook kiezen voor een 18-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. Op de website van de aanbieder achterhaal je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze mbo cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen zoals onder andere Laudius voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat deze studies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool Dirksen. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een serieus branchediploma zoals NIMA. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Het gros van de scholen beschikken over een Omgaan met interculturele diversiteit klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet check je de essentiële informatie voor je mbo cursus en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, video’s, webinars, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-omgaan-met-interculturele-diversiteit

Onderwijsinstellingen vergelijken maart 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van MBA Marketingmanagement tot een opleiding als Cursus Chinees, en dus ook de Omgaan met interculturele diversiteit zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn doelen en wensen? Bijgaand vind je een opsomming met de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gratis studiegids aanvragen
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie Omgaan met interculturele diversiteit online versneld volgen is haalbaar rond de €237,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (maart 2023). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie die van belang is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisopleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Omgaan met interculturele diversiteit. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Interculturele diversiteit, de verscheidenheid aan culturen, is in alle onderdelen van de samenleving een bekend verschijnsel. Deze diversiteit herkennen zorgt voor minder knelpunten op het gebied van samenwerking, aansturing en zakelijke overeenkomsten.De cursus Omgaan met interculturele diversiteit is een keuzedeel uit de MBO-opleidingen Onderwijsassistent, Pedagogisch medewerker kinderopvang, Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg, Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, Sociaal maatschappelijk dienstverlener, Tandartsassistent, Vakbekwaam medewerker dierverzorging, Verpleegkundige en Verzorgende

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie