nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Planner Wegtransport

De beroepsopleiding Planner Wegtransport thuis volgen met goede begeleiding? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl lees je alles over de beste thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Logistiek en vervoer. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk moeiteloos de beste thuisopleidingen van respectabele scholen als Fontys en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Planner Wegtransport! Een passende opleiding voor iedereen, up-to-date lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €459,00 via o.a. NHA.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies Planner Wegtransport februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAPlanner Wegtransport7 maanden€459,00Meer informatie
Planner Wegtransport zelf thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Planner Wegtransport vanuit huis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Hier vergelijk je een scala aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Logistiek en vervoer? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Planner Wegtransport(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Planner Wegtransport gaat sneller dan je denkt. Hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alle gegevens compleet zijn ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en examens maken. Vanzelf wordt je geholpen door een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele tarieven Planner Wegtransport thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen op jouw telefoon of PC (ook tablets). Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder dure docenten. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches voor ondersteuning en advies. De opleiding Planner Wegtransport volg je al vanaf €459,00 via NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Steeds meer Hollanders zien hun kansen in een zelfstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder behandelen we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Planner Wegtransport thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Planner Wegtransport: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in pakweg 7 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In sommige gevallen is een toepasbare Planner Wegtransport vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding tref je ruime info inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders als Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als HAS Hogeschool. Mogelijk kan je ook rekenen op een echt branchediploma als NEVI. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
De meeste opleidershebben ook een Planner Wegtransport klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer achtergrondinformatie en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Daar tref je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In jouw online omgeving tref je zaken als webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s, oefenexamens, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-planner-wegtransport

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Onder andere Papiamento voor beginners tot aan Administratief Medewerker, en tegenwoordig dus ook de Planner Wegtransport zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen past bij mijn aspiraties? Onderstaand beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 4. Laudius: Lesgeld terug als je niet slaagt!
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie Planner Wegtransport online versneld volgen is haalbaar rond de €459,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De volgende factoren kun je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Boeken of bepaalde software

Advies van de adviseur: er gelden strenge regels (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • De thuisstudie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Standaard heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Planner Wegtransport. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Spilfunctie in de transportwereld: word planner wegtransport Toenemende filedruk, flexibele werktijden en strenge regels: hoe ga je daarmee om? Als planner wegtransport weet je precies wie met welke vrachtwagen waar is op welk tijdstip. Ook maak je planningen voor de volgende ritten. Als planner zorg je ervoor dat chauffeurs zo efficiënt mogelijk werken. Dat is een hele opgave. Laat je wegwijs maken met de opleiding Planner Wegtransport. Tussen de bedrijven door heb je regelmatig contact met klanten, leveranciers, distributeurs en importeurs. Aanspreekpunt Je bent het eerste aanspreekpunt voor chauffeurs, exporteurs en bijvoorbeeld de groothandel. Coördineren, organiseren en stroomlijnen. Het zit in je bloed. Nu jezelf nog bijscholen wat betreft: kostprijsberekeningen; informatie- en documentbeheer; infrastructuur Nederland en Europa. Wat leer ik? In de opleiding Planner Wegtransport krijg je antwoord op vragen als: Hoe verdeel ik de goederen over de wagens en chauffeurs? Wat regel ik als een chauffeur door file zes uur vertraging oploopt? Hoe voldoe ik aan de wensen van de klant en mijn werkgever, maar houd ik me tegelijkertijd aan de wet? Als planner wegtransport werk je bij een: planningsafdeling bij een transportbedrijf; bedrijf met een eigen transportafdeling; op een andere plek in de transport- en logistiekbranche. Stroomlijnen De opleiding rond je binnen zo?n 7 maanden af. Sneller kan ook. Je bepaalt zelf het tempo waarin je leert. Na de opleiding: weet je alles over vervoer over de weg; weet je hoe je efficiënt chauffeurs en voertuigen inzet; kun je examen doen en een officieel erkend diploma halen bij Stichting Logistiek Examencentrum (LEC). Werken als wegtransportplanner Bereid jezelf voor op een spilfunctie in de wereld van goederen, vervoer en transport via de weg. Volg de beroepsopleiding Planner Wegtransport. Wij leiden je op voor het officieel erkende diploma/certificaat Planner Wegtransport van het Logistiek Examen Centrum. In deze praktijkgerichte cursus worden alle elementen behandeld die van belang zijn voor deze verantwoordelijke functie. Ideale cursus voor wie als transportplanner aan de slag wil, maar ook voor reeds actieve transportplanners een waardevolle opfris/bijscholingscursus.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie