nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Post-bachelor GGZ-agoog

De post bachelor opleiding Post-bachelor GGZ-agoog op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker lees je alles over de beste thuiscursussen en opleidingen in de categorie Gezondheidszorg en Welzijn. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Doorzoek en vergelijk zonder problemen goede thuisstudies van respectabele afstandsopleiders als Scheidegger en start vandaag nog met jouw post bachelor thuisopleiding Post-bachelor GGZ-agoog! Een studie die past bij jouw niveau, een prettige online leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze post bachelor opleiding is te koop vanaf €2061,00 via o.a. LOI.

 • Geen vast studieschema.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Docenten uit het werkveld.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juli 2024 met introductie-aanbieding.

Aanbieders thuisstudie Post-bachelor GGZ-agoog juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIPost-bachelor GGZ-agoog9 maanden€2061,00Meer informatie
Post-bachelor GGZ-agoog digitaal vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Post-bachelor GGZ-agoog op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel zelf in actie komen! www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over een ruim aanbod thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Gezondheidszorg en Welzijn? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Post-bachelor GGZ-agoog(duaal of voltijd). Binnen deze post bachelor opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, vrijetijdsbesteding en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een post bachelor opleiding Post-bachelor GGZ-agoog gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijs Post-bachelor GGZ-agoog thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online post bachelor thuisopleiding via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding Post-bachelor GGZ-agoog kun je bestellen vanaf €2061,00 bij bijv. LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De examens (soms op locatie).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal jongeren willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? In het volgende gedeelte besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Post-bachelor GGZ-agoog thuisstudies.

Kan ik direct starten met de post bachelor opleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Post-bachelor GGZ-agoog: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De post bachelor opleiding duurt circa 9 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een relevante Post-bachelor GGZ-agoog vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding tref je de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze post bachelor opleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. MBO Utrecht. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Diverse opleidersbeschikken over een Post-bachelor GGZ-agoog klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via dit systeem vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je post bachelor opleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze speciale omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-post-bachelor-ggz-agoog

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. En er steeds meer aanbod. Onder andere Iers tot bijvoorbeeld Verzorgen, en uiteraard ook de Post-bachelor GGZ-agoog zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? Hierna kun je meer vinden over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Uitstekende recensies van studenten
 3. NTI: Vakkundige docenten
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Hulp bij het kiezen van een studie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

De thuisstudie Post-bachelor GGZ-agoog online versneld volgen kost om en nabij de €2061,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke posten mag je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De belangrijkste details:

 • De cursus een meerwaarde is voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt komen minimaal uit op €250 (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Je organisatie heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Soms mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Post-bachelor GGZ-agoog. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Ben je SPH’er of maatschappelijke werker en werkzaam als GGZ-agoog? Zorg dan dat je je officiële bekwaamheid hiervoor haalt. Die bekwaamheid is nodig om opgenomen te worden in het beroepsregister van GGZ-agogen. In de toekomst zal dit een voorwaarde zijn om DBC’s te kunnen schrijven en zo zorg te kunnen declareren bij verzekeraars. De post-bacheloropleiding GGZ-agoog van LOI Hogeschool is een van de minoren uit de volledige SPH-opleiding biedt in slechts acht maanden de benodigde kennis en vaardigheden. Zo besteedt de opleiding onder andere aandacht aan psychiatrische problematiek, methodisch werken in de GGZ, psychofarmaca en beleid in de GGZ.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie