nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Wiskunde A

De opleiding VWO Wiskunde A flexibel vanuit huis volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met tientallen thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk meteen goede thuisopleidingen en cursussen van Hollandse scholen als Laudius en start vandaag nog met jouw thuisstudie VWO Wiskunde A! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en docenten uit het werkveld. Deze opleiding is er al vanaf €496,00 bij een opleider als LOI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In juni 2023 goedkoop aangeboden.

Overzicht thuisstudies VWO Wiskunde A juni 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Wiskunde A8 maanden€496,00Meer informatie
NTIVWO Wiskunde A8 maanden€230,00Meer informatie
NHAVWO Wiskunde A7 maanden€229,00Meer informatie
VWO Wiskunde A thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding VWO Wiskunde A flexibel thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website kan helpen bij het vinden van een studie. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over een scala aan cursussen en beroepsopleidingendie passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie VMBO-HAVO-VWO? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie VWO Wiskunde A(duaal of voltijd). Via deze opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Uitstekend te combineren met een baan, vrijwilligerswerk en andere bezigheden.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een opleiding VWO Wiskunde A is niet moeilijk. In het stappenplan van ons studie-team leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele tarieven VWO Wiskunde A thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuisstudie via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. De meeste lesstof vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding VWO Wiskunde A wordt al aangeboden vanaf €496,00 bij de onderwijsinstelling LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer Hollanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het voor mij relevant? Hierna lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige VWO Wiskunde A thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus VWO Wiskunde A: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De opleiding heeft een looptijd van pakweg 8 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een toepasbare VWO Wiskunde A vooropleiding een van de voorwaarden. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. In de beschrijving van de opleiding kun je terecht voor alle relevante details ten aanzien van de toelatingseisen van deze opleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders zoals Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Hogeschool iPabo. Verder kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee kun je aantonen dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verschillende instellingen bieden ook een VWO Wiskunde A klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Hier tref je de meest handige tools voor je opleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving zijn de volgende documenten te vinden: het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, video’s, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-wiskunde-a

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2023

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Van Haken (Hobby) t/m Medisch Secretaresse, en natuurlijk de VWO Wiskunde A zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn aspiraties? Bijgaand vergelijk jij zelf de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Studiekosten fiscaal aftrekbaar
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Gratis studiegids aanvragen
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een professionele thuisstudie VWO Wiskunde A online versneld volgen is realistisch vanaf €496,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juni 2023). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO Wiskunde A. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wie het officiële VWO-certificaat wiskunde A wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO wiskunde A. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie