nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie VWO Scheikunde

De opleiding VWO Scheikunde op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl lees je alles over een ruim aanbod aan thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein VMBO-HAVO-VWO. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk probleemloos professionele zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Scheidegger en schrijf je vandaag nog in voor een thuisstudie VWO Scheikunde! Een passende opleiding voor iedereen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze opleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €434,00 bij een erkende aanbieder als LOI.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie VWO Scheikunde juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIVWO Scheikunde7 maanden€434,00Meer informatie
NTIVWO Scheikunde8 maanden€230,00Meer informatie
NHAVWO Scheikunde6 maanden€229,00Meer informatie
VWO Scheikunde thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding VWO Scheikunde voordelig vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat jouw situatie ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze website komt dan om de hoek kijken. Middels onze vergelijker check & vergelijk je een ruim aanbod zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema VMBO-HAVO-VWO? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie VWO Scheikunde(duaal of voltijd). Door deze opleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, sport en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een opleiding VWO Scheikunde is online snel te regelen. In het onderstaande stappenplan vind je alle details:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo lesstof en boeken doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele kosten VWO Scheikunde thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuisstudie via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vanzelfsprekend is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding VWO Scheikunde kan men aanschaffen vanaf €434,00 via bijv. LOI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot aantal mensen kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het niveau niet te hoog? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige VWO Scheikunde thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn opleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus VWO Scheikunde: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De opleiding heeft een studietijd van gemiddeld 7 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Gaat het om een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een relevante VWO Scheikunde vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina achterhaal je de verdere details ten aanzien van de toelatingseisen van deze opleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van opleiders als bijvoorbeeld NCOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit betekent dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Oysterwyck Hogeschool. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Daarmee zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat scholen faciliteren ook een VWO Scheikunde klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, face to face spreken van de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw opleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze internet omgeving tref je zaken als webinars, het lesmateriaal, oefenexamens, video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-voortgezet-onderwijs-vwo-scheikunde

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van Facility management tot en met Persoonlijkheidsleer, en natuurlijk de VWO Scheikunde zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan op mijn aspiraties? Onderstaand behandelen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Speciale opleidingen voor een eigen bedrijf
 2. LOI: Effectieve studietools
 3. NTI: Gemiddelde score 8.2
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie VWO Scheikunde online versneld volgen is realistisch vanaf €434,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Opgelet: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingdie iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie levert een bijdrage aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Doorgaans kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding VWO Scheikunde. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wie het officiële VWO-certificaat scheikunde wil behalen, kiest voor de LOI. Je kunt starten wanneer je wilt en hoeft niet naar school. Studeren doe je flexibel thuis met online begeleiding door een ervaren docent uit het voortgezet onderwijs. Zo bereid je je via thuisstudie perfect voor op het officiële deelstaatsexamen VWO scheikunde. Het VWO-certificaat dat je haalt is op alle fronten erkend en heeft precies dezelfde waarde als dat van een dag- of avondschool.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie