nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Antiekhandelaar

De cursus Antiekhandelaar thuis volgen met goede begeleiding? Met onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met goed aangeschreven thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied antiekhandelaar. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of meer iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk heel eenvoudig kwalitatieve thuisopleidingen van vooraanstaande onderwijsaanbieders als Fontys en start vandaag nog met jouw thuiscursus Antiekhandelaar! Studeren op je eigen tempo, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €239,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Flexibele docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Aanbieders thuisstudie Antiekhandelaar februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlAntiekhandelaar3-6 maanden€239,00Meer informatie
Antiekhandelaar op eigen tempo thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Antiekhandelaar op eigen tempo vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen cursussen en beroepsopleidingenwaarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie antiekhandelaar? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Antiekhandelaar(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige werk, culturele activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een cursus Antiekhandelaar gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: waar en wanneer jij wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actuele prijs Antiekhandelaar thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Antiekhandelaar is er al vanaf €239,00 via het instituut Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal werkenden kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de vragen die we het meest horen over zelfstandige Antiekhandelaar thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Antiekhandelaar: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De cursus kun je afronden gemiddeld 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben jij van plan te starten met een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een passende Antiekhandelaar vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. In de folder van de school check je ruime info omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders zoals bijvoorbeeld NTI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Van Hall Larenstein. Bovendien levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Het gros van de aanbieders geven ook een Antiekhandelaar klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. In deze omgeving download je de essentiële informatie voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen kan men ook terecht voor webinars, video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-antiekhandelaar

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Het aanbod in studies is enorm. Dit loopt van Associate degree Officemanagement t/m HBO Basiskennis van de sociaal werker in de zorg, en uiteraard ook de Antiekhandelaar zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn wensen en situatie? In de beschrijving hierna beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Gratis proeflessen volgen
 4. Laudius: Unieke premium card
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Antiekhandelaar online versneld volgen kan voor een bedrag van €239,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Tip van de specialist: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie vormt een bijdrage voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het betreft een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Vaak heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Antiekhandelaar. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Jij bent gek op antieke meubeltjes, curiosa en andere snuisterijen! Je droomt van dwalen in het verleden op markten, brocante winkels en vintage events. Authentieke en stijlvolle items herken jij uit duizenden, daar heb je namelijk een neusje voor. Maar kun je ook echt en namaak van elkaar onderscheiden? Kun je de leeftijd en waarde van een kunstwerk inschatten en plaatsen in de tijd?

Zin om je passie uit te breiden met professionele kennis? Word expert op het gebied van antieke items en leer de taal van de antiekwereld spreken. De nieuwste aflevering Tussen Kunst en Kitsch kijk jij in de herhaling. Je hebt het veel te druk met jagen op antieke pronkstukken!

Schrijf je in voor de cursus Antiekhandelaar!


Content
 • Starten als zelfstandig antiekhandelaar
 • Belangrijke begrippen voor een antiekhandelaar
 • Het verhaal achter een kunstobject
 • De leeftijd van een kunstwerk inschatten
 • Een kunstwerk plaatsen in de tijd
 • De waarde van een kunstwerk schatten
 • Correct vakjargon
 • Kunst- en stijlgeschiedenis
 • Schilder- en beeldhouwkunst
 • Meubels, glas en keramiek
 • Goud, zilver, tin, koper en brons
 • Textiel en uurwerken

Competences
 • Je kunt de leeftijd van een item schatten
 • Een kunstwerk plaatsen in de tijd
 • Je weet wat iets waard is
 • Jij pikt échte antiek er tussenuit
 • Vakjargon spreken als een pro

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie