loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Kattenverzorger

De cursus Kattenverzorger op afstand volgen? Met deze thuisstudie vergelijker tref je goed aangeschreven thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Animal Care. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk simpel en snel tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van respectabele afstandsopleiders als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Kattenverzorger! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €239,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Super efficiënt studeren.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In oktober 2022 voordelig starten.

Overzicht met thuisstudies Kattenverzorger oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKattenverzorger3-6 maanden€239,00Meer informatie
Kattenverzorger vanuit huis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Kattenverzorger flexibel vanuit huis starten

Toe aan een Carrièreboost? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat je denkniveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek kom je in aanraking met een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Animal Care? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Kattenverzorger(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, andere interesses en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een cursus Kattenverzorger is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijs Kattenverzorger thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Kattenverzorger wordt al aangeboden vanaf €239,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en de uitgebreide database met cursussen maakt het alleen maar leuker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? Hieronder lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Kattenverzorger thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Kattenverzorger: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De cursus kost je plusminus 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Wil je je aanmelden voor een HBO-studie of master? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Soms is een bepaalde Kattenverzorger vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 21+ examenof een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding bekijk je ruime info ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven zoals onder andere NCOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze thuisstudies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Instituut Defensie Leergangen. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Diverse instanties bieden ook een Kattenverzorger klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Het minpunt is: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via dit systeem vind je snel alles voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor oefenexamens, geluidsbestanden, video’s, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-kattenverzorger

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld Sloveens tot aan Secretaresse, en nu dus ook de Kattenverzorger zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn situatie? Bijgaand benoemen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Kattenverzorger online versneld volgen is realistisch vanaf €239,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante kosten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (oktober 2022). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus / studie die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject draagt direct bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. Soms is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Kattenverzorger. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Mrauww! Ben jij helemaal verslaafd aan grappige kattenfilmpjes? Kun je geen genoeg krijgen van het eigenzinnige gedrag van die pluizige knuffelaars? Als echt kattenmens kom je met deze studie alles te weten over de kattenwereld.

Het leuke, grappige, slimme gedrag van katten charmeert veel katteneigenaren. Toch wordt hun gedrag niet altijd goed begrepen, met probleemgedrag tot gevolg. Je gaat leren met katten communiceren en begrijpt hoe een kat de wereld ziet, ruikt en proeft zodat problemen zoals stress voorkomen kunnen worden.

In wat voor huis woont een kat het liefst? En wat is hun favoriete eten? Hou je het allemaal lekker schoon? Dan zul je nog meer tevreden prr prr kattenvrienden maken.


Content
 • De leefwereld van de kat
 • Je kat op een professionele manier verzorgen
 • Sociale houding van katten
 • Hoe katten de wereld zien, horen, ruiken en proeven
 • Verschillende soorten gedrag
 • Factoren die het gedrag van de kat beïnvloeden
 • Communicatie met katten
 • Kattenfluisteren
 • Omgaan met probleemgedrag

Competences
 • Verzorgen en verwennen kun je als de beste
 • Je begrijpt kattengedrag
 • Inzicht in de leefwereld van een kat
 • Je weet om te gaan met probleemgedrag

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie