nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Paardenverzorger

De cursus Paardenverzorger zelfstandig thuis volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies vind je goed aangeschreven thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Animal Care. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken probleemloos populaire thuisopleidingen van toonaangevende scholen als LOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Paardenverzorger! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €249,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Docenten uit de praktijk.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Paardenverzorger februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlPaardenverzorger3-6 maanden€249,00Meer informatie
Paardenverzorger zelf thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Paardenverzorger thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Op welk niveau jij ook denkt; de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze vergelijkingssite is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker vind je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Animal Care? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Paardenverzorger(duaal of voltijd). In deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met een baan, culturele activiteiten en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Paardenverzorger is eenvoudiger dan jij denkt. In het bijgaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard wordt je ondersteund door een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je het (branche)diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een Paardenverzorger thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving met een PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder dure docenten. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Paardenverzorger kun je bestellen vanaf €249,00 bij bijv. Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot aantal arbeiders kiezen voor een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Paardenverzorger thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Paardenverzorger: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kun je afronden gemiddeld 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ambieer je een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een passende Paardenverzorger vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de website van de aanbieder achterhaal je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsinstellingen zoals Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Markus Verbeek Praehep. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als NL Actief A. Bij korte cursussen en trainingen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Diverse onderwijs-bedrijven hebben ze mogelijkheid voor een Paardenverzorger klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier download je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je overleggen met de docent. In dit systeem tref je zaken als oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars, het lesmateriaal, video’s, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-paardenverzorger

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van HBO Elektrocardiografie tot een studie als Alles over de Hond, en uiteraard ook de Paardenverzorger zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn privé situatie? In onderstaande paragraaf benoemen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Verplichte literatuur is vrijwel altijd inbegrepen
 3. NTI: Ook staatsexamens
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie Paardenverzorger online versneld volgen is mogelijk vanaf €249,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject is belangrijk voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Bij veel bedrijven heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Paardenverzorger. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Hoe hoort, ziet, proeft en ruikt een paard zijn omgeving? En hoe leg je contact als het dier zich bijvoorbeeld angstig voelt?

Dit zijn zomaar een aantal vragen die een paardenliefhebber zich kan stellen. In deze thuisstudie worden ze voor je beantwoord! De opleiding is ideaal voor iedereen die professioneel aan de slag wil met zijn of haar liefde voor het edele dier.

Je leert onder andere alles over de verschillende paardenrassen en welke voeding en verzorging ze nodig hebben. Ook kun jij straks paardenfluisteren als geen ander. Sta jij te trappelen om aan de slag te gaan als paardenverzorger? Schrijf je dan nu in en zet je carrière in galop!


Content
 • De leefwereld van het paard
 • Anatomie van het paard
 • Correct leren paardenfluisteren
 • Aangepast voedsel voor het paard
 • Professionele methodes om je paard te verzorgen
 • De verschillende paardenrassen
 • De sociale omgeving en tijdsbesteding van het paard
 • De vacht van je paard verzorgen
 • Methodes om je paard gezond te houden
 • Communiceren met je paard
 • Hoe hoort, ziet, proeft en ruikt een paard zijn omgeving?
 • Voortplantingsgedragingen
 • De verschillende bewegingen van het paard

Competences
 • Correct leren paardenfluisteren
 • Professionele methodes om je paard te verzorgen
 • De vacht van je paard verzorgen
 • Communiceren met je paard

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie