nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
oem office learning menu logo
 • Office E-learning
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kattentrimmer

De cursus Kattentrimmer comfortabel vanuit huis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool kom je in aanraking met goed aangeschreven thuiscursussen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Animal Care. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Neem de informatie door en vergelijk probleemloos tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van respectabele instellingen als Scheidegger en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Kattentrimmer! Een studie die past bij jouw niveau, een gratis proefles volgen, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €309,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Super efficiënt studeren.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In juni 2023 goedkoop aangeboden.

Opleiders thuisstudie Kattentrimmer juni 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKattentrimmer3-6 maanden€309,00Meer informatie
Kattentrimmer digitaal vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Kattentrimmer online thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er ook bij jou speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Op deze website vergelijk je een breed spectrum van zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Verder groeien binnen het domein Animal Care? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Kattentrimmer(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Dit gaat erg goed samen met jouw huidige baan, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Het deelnemen aan een cursus Kattentrimmer is niet ingewikkeld. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en colleges terugkijken. Natuurlijk heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Kattentrimmer thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online met een smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Doorgaans is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou door het traject helpen. De opleiding Kattentrimmer kun je bestellen vanaf €279,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal jongeren kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en het enorme aanbod maakt het ook steeds gemakkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige Kattentrimmer thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Kattentrimmer: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Een paar dagen later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De cursus duurt plusminus 3-6 maanden. In de praktijk kan het soms nog een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat het om een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In sommige gevallen is een matchende Kattentrimmer vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina lees je aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven als Nationale Handelsacademie (NHA) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool NIFA. Daarbij levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Het gros van de aanbieders bieden ook een Kattentrimmer klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen meer achtergrondinformatie en extra uitleg voor toetsen en examens. Er zijn ook nadelen: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Daar tref je de essentiële informatie voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via deze portalen kan men ook terecht voor webinars, oefeningen, oefenexamens, video’s, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-kattentrimmer

Onderwijsinstellingen vergelijken juni 2023

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Bijvoorbeeld Start Je Eigen Schoonmaakbedrijf tot aan Schots Gaelisch Voor Beginners, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Kattentrimmer zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan bij mijn aspiraties? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 3. NTI: Docenten komen uit de beroepspraktijk
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
oem logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Kattentrimmer online versneld volgen is haalbaar rond de €279,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juni 2023). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus / studie die iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De opleiding is belangrijk voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (jaarlijks), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Jouw baas kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een erkende studie via jouw werkgever afronden heeft dus veel verschillende voordelen. Steeds vaker mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kattentrimmer. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Klaar voor je eigen kattentrimsalon?

Als kattenkapper zorg je voor een blije kat met een verzorgde vacht. Veel katten hebben tegenwoordig vachtverzorging nodig. Langharige katten zijn erg populair en hun vacht heeft sneller klitten en viltvorming. Maar ook de onderwol bij kortharige katten moet onderhouden worden.

Van Perzische langhaar tot Maine Coon, je leert allerlei kattenrassen en hun haarkenmerken. Kattengedrag begrijpen? Je duikt in de kattenwereld en leert kattengedrag begrijpen. Je springt naar de trimpraktijk. Wat heb je nodig? Borstels, kammen, scharen en het scheerapparaat helpen je ontklitten en plukken. Jij zal niet rusten voordat je katten van hun klitten hebt verlost.


Content
 • De geschiedenis van de kat
 • Kattenrassen
 • De lichaamsbouw en gezondheid van de kat
 • Kattentrimmen in de praktijk
 • Inrichting trimsalon
 • Starten als zelfstandig kattentrimmer

Competences
 • Je weet raskenmerken blindelings te herkennen
 • Je kent het kattenlijf van boven tot onder
 • De gezondheid van de kat inschatten
 • Je kunt trimmen als de beste
 • Een trimsalon inrichten? Jij weet hoe het moet
 • Je kunt starten als kattentrimmer

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie