nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Aromatherapie

De cursus Aromatherapie op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met talloze thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied Aromatherapeut. Streef je naar een carrièreboost? Wil je jouw eigen baas worden? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig populaire opleidingen en thuisstudies van respectabele onderwijsaanbieders als Fontys en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Aromatherapie! Studeren in jouw eigen tempo, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en de beste docenten. Deze cursus is te koop vanaf €239,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Uitstekende docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Aanbieders thuisstudie Aromatherapie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlAromatherapie3-6 maanden€239,00Meer informatie
Aromatherapie vanuit huis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Aromatherapie thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, het aanbod is ontzettend groot! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze website helpt jou graag met de volgende stap. In de vergelijker vergelijk je tientallen cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Aromatherapeut? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Aromatherapie(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met je werk, muzikale bezigheden en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Inschrijven voor een cursus Aromatherapie is niet moeilijk. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actueel tarief Aromatherapie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online met een tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Aromatherapie is er nu al vanaf €239,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel werkenden willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is deze opleiding wel geschikt? In het volgende gedeelte vind je de meest gestelde vragen over zelfstandige Aromatherapie thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Aromatherapie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Kort daarna worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kun je afronden grofweg 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat het om een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Soms is een relevante Aromatherapie vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling vind je de benodigde specificaties omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van instellingen zoals o.a. Fontys zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit betekent dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC Midden Nederland. Verder zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Diverse aanbieders geven ook een Aromatherapie klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier tref je de meest handige tools voor je cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via deze portalen zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal, oefeningen, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-aromatherapie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van Edelsmeden tot MUA: Eyeliner, en nu dus ook de Aromatherapie zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die sluit aan op mijn ambities? Bijgaand behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Hoge kortingen op soft- en hardware via Surfspot
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie Aromatherapie online versneld volgen kan voor een bedrag van €239,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste elementen mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Opgelet: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding is belangrijk voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten zijn minimaal €250,00 (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe zit dit? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Overigens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Aromatherapie. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Welk gevoel roept de geur van gemaaid gras bij je op? Of dennennaalden? Een bosje rozen? Geuren hebben veel effect op ons gemoed. Het therapeutisch gebruik van natuurlijke geuren heeft zelfs een geneeskrachtige werking.

Aromatherapie werkt met oliën die gemaakt zijn van bloemen, kruiden of planten. Met deze etherische olie kun je het welzijn verbeteren en het lichaam in balans brengen. Hoe je dat precies doet ga je ontdekken in deze thuiscursus Aromatherapie. Je komt meer te weten over de werking en genezende eigenschappen van natuurlijke geuren, hoe je kunt behandelen met aroma’s en deskundig advies geeft.

Zin om zelf aroma’s te maken? Verfijn je neus en ontdek de geurige wereld van de aromatherapie!


Content
 • Wat is aromatherapie?
 • Starten als zelfstandig aromatherapeut
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Belangrijkste begrippen van de aromatherapie
 • Fytotherapie, homeopathie en Bachbloesems
 • Je cliënten behandelen met aromatherapie
 • Zelf ontspannen door aromatherapie
 • Etherische oliën
 • Bloemenwaters of hydrolaten
 • Plantaardige oliën
 • Het maken van een synergie
 • Aromatherapie en massage
 • Aromatherapie en huidverzorging

Competences
 • Fytotherapie, homeopathie en Bachbloesems
 • Je cliënten behandelen met aromatherapie
 • Zelf ontspannen door aromatherapie
 • Het maken van een synergie

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie