nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basiskennis honden

De cursus Basiskennis honden vanuit huis volgen? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je de beste thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Dierenzorg. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Ga direct van start en vergelijk meteen kwalitatieve zelfstudies en thuiscursussen van betrouwbare instellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Basiskennis honden! Een studie die past bij jouw niveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en de beste docenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €356,00 bij een opleider als LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht thuisstudies Basiskennis honden juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIBasiskennis honden4 maanden€356,00Meer informatie
Basiskennis honden op eigen tempo thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Basiskennis honden vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website is in ieder geval een goed startpunt. Met onze vergelijker tref je honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Dierenzorg? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Basiskennis honden(duaal of voltijd). Binnen deze cursus leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Uitstekend te combineren met je huidige baan, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een cursus Basiskennis honden is zo gepiept. In het stappenplan van ons studie-team kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele tarieven Basiskennis honden thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal op een telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Basiskennis honden kun je bestellen vanaf €356,00 via bijv. LOI. De kosten worden gevormd door:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf beantwoorden we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Basiskennis honden thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Basiskennis honden: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus kun je afronden ongeveer 4 maanden. In veel gevallen kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In de regel is een specifieke Basiskennis honden vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding check je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen als onder andere Nederlands Talen Instituut (NTI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als ROC van Twente. Daarbij krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Veel onderwijs-aanbieders geven ook een Basiskennis honden klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem vind je de meest handige tools voor je cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via jouw account vind je onder andere webinars, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-basiskennis-honden

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Lichaamsmassage (Basis) tot en met Sloveens, en natuurlijk de Basiskennis honden zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn privé situatie? In het volgende overzicht behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Zowel thuis als klassikaal
 4. Laudius: Duizenden tevreden studenten
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een thuisstudie Basiskennis honden online versneld volgen is haalbaar rond de €356,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante posten kun je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Advies van de adviseur: er gelden strenge regels (juli 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding waarbij je competenties leert voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (p/jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw baas kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een professionele opleiding via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Steeds vaker kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basiskennis honden. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Voor wie een hond heeft of dit graag wil, is de cursus Basiskennis honden van de LOI de perfecte keuze. Ook wanneer je gewoon meer wilt weten over honden, heeft deze cursus veel te bieden. Tijdens de cursus Basiskennis honden wordt op veel verschillende onderwerpen ingegaan. Zo leer je alles over de meest voorkomende hondenrassen en kom je meer te weten over lichaamstaal bij honden. Hoe kun je bijvoorbeeld stress- en spanningsverschijnselen bij je hond herkennen en hoe ziet territoriaal gedrag er uit? Naast dit alles, leer je natuurlijk ook alles over de ontwikkeling en verzorging van je hond. En wat doe je als je hond een bijtwond of bloeding heeft? Ook hier besteedt de cursus aandacht aan. Kortom: met deze hondencursus doe je alle kennis op die je nodig hebt als hondenbezitter! Na de cursus kun je ook nog verder studeren voor Hondentrainer of Hondeninstructeur.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie