nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Inleiding politiek in Nederland

De cursus Inleiding politiek in Nederland op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Dankzij onze vergelijker tref je goed aangeschreven thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Cultuur en Levensbeschouwing. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Ga direct van start en vergelijk probleemloos kwalitatieve studies en thuiscursussen van Nederlandse afstandsopleiders als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Inleiding politiek in Nederland! Op een flexibele manier studeren, up-to-date lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €147,00 via o.a. LOI.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Volop feedback van je docent.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In juli 2024 voordelig starten.

Overzicht met thuisstudies Inleiding politiek in Nederland juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIInleiding politiek in Nederland3 maanden€147,00Meer informatie
Inleiding politiek in Nederland thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Inleiding politiek in Nederland op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Cultuur en Levensbeschouwing? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Inleiding politiek in Nederland(duaal of voltijd). Door deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met een drukke baan, buitenschoolse activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een cursus Inleiding politiek in Nederland is niet moeilijk. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is het wat je had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Natuurlijk wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele kosten Inleiding politiek in Nederland thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom zijn de kosten zo laag? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Inleiding politiek in Nederland kun je bestellen vanaf €147,00 bij LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van LOI.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer mensen kiezen voor een thuisstudie. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn ambities? Hierna geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Inleiding politiek in Nederland thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Inleiding politiek in Nederland: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus duurt grofweg 3 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Wil je je aanmelden voor een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een toepasbare Inleiding politiek in Nederland vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de folder van de school kun je terecht voor de verdere details aangaande de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool Tio. Bovendien kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel onderwijs-bedrijven geven ook een Inleiding politiek in Nederland klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Onthoud wel: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dit systeem tref je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving zijn de volgende documenten te vinden: oefenexamens, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-inleiding-politiek-in-nederland

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Van Inkomstenbelasting Voor Particulieren tot aan Combinatie verdiepingsmodules Gewichtsconsulent, en natuurlijk de Inleiding politiek in Nederland zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn wensen en situatie? In onderstaande paragraaf vind je de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke digitale omgeving Plaza
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Studeren op jouw moment en jouw manier
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Inleiding politiek in Nederland online versneld volgen doe je vanaf €147,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opmerking: er gelden strenge regels (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepscursus die iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is belangrijk voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert komen minimaal uit op €250 (jaarlijks) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. In de regel kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Inleiding politiek in Nederland. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wil je meer begrijpen van de politiek in Nederland? Bijvoorbeeld om politieke discussies op tv goed te kunnen volgen of gewoon om beter mee te kunnen praten? Dan is de cursus Inleiding politiek in Nederland ideaal. Je ontdekt hoe de politiek in Nederland in elkaar zit. Wat doen Tweede Kamerleden en Eerste Kamerleden? Wat zijn de verschillen tussen de politieke partijen? Hoeveel macht heeft Europa? Deze opleiding is boeiend, maar ook leuk om te doen. De cursus biedt de mogelijkheid om zelf ‘de politiek’ te gaan ervaren, bijvoorbeeld door een bezoek aan de Tweede Kamer of het bijwonen van een debat. Na het afronden van de cursus heb je op basisniveau inzicht in de Nederlandse politiek.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie