nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Wereldgodsdiensten

De cursus Wereldgodsdiensten flexibel vanuit huis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl ontdek je tientallen thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Cultuur en Levensbeschouwing. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk meteen tientallen relevante studies en thuiscursussen van respectabele opleiders als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Wereldgodsdiensten! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €331,20 via o.a. LOI.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Online account met studieplanning.
 • Behulpzame docenten.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Overzicht met thuisstudies Wereldgodsdiensten februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIWereldgodsdiensten6 maanden€331,20Meer informatie
NTIWereldgodsdiensten8 maanden€275,00Meer informatie
NHAWereldgodsdiensten6 maanden€279,00Meer informatie
Thuiscursus.nlWereldgodsdiensten3-6 maanden€239,00Meer informatie
Wereldgodsdiensten thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Wereldgodsdiensten online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, het aanbod is ontzettend groot! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Met onze vergelijker kom je in aanraking met een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Cultuur en Levensbeschouwing? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Wereldgodsdiensten(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met je werk, andere interesses en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Het deelnemen aan een cursus Wereldgodsdiensten gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele kosten Wereldgodsdiensten thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder dure docenten. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Wereldgodsdiensten is er nu al vanaf €331,20 via het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Kies voor een erkende thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal Hollanders willen een thuisstudie volgen. De maximale vrijheid en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? Onderstaand lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Wereldgodsdiensten thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Wereldgodsdiensten: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een looptijd van pakweg 6 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Heb je interesse in een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Soms is een matchende Wereldgodsdiensten vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 21+ toetsof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de folder van de school lees je de verdere details inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders als Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Van Hall Larenstein. Tevens levert de instelling vaak een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat aanbieders geven ook een Wereldgodsdiensten klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via dit systeem vind je alles voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account zoek je ook naar oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s. Ook kan je opdrachten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-wereldgodsdiensten

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit loopt van Masterclass Mens en organisatie tot een studie als Duits voor gevorderden, en uiteraard ook de Wereldgodsdiensten zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? Hierna vind je de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Meer dan 1.000 opleidingen
 3. NTI: Eenvoudig aanmelden voor praktijkdagen, workshops en examens.
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Wereldgodsdiensten online versneld volgen doe je vanaf €331,20. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze onderdelen kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Niet vergeten: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus of studie die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Wereldgodsdiensten. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Ben je geïnteresseerd in religie en wil je meer weten over de grote wereldgodsdiensten? Dan is de cursus Wereldgodsdiensten een uitstekende keuze.  Je leert alles over de vijf grootste religies: het hindoeïsme, het boeddhisme, het jodendom, het christendom en de islam. Ook wordt er ingegaan op godsdienst in Nederland anno nu. Bijvoorbeeld postmodern geloven, rituelen buiten de kerk en religieus humanisme. Een boeiende opleiding die je kennis in korte tijd op een hoog niveau brengt.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie