nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Cultuurgeschiedenis

De cursus Cultuurgeschiedenis digitaal volgen? Met www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over de meest interessante thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Cultuur en Levensbeschouwing. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk heel eenvoudig kwalitatieve thuisstudies van toonaangevende opleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en begin morgen al met een thuiscursus Cultuurgeschiedenis! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is beschikbaar vanaf €470,40 bij bijvoorbeeld LOI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Cultuurgeschiedenis februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOICultuurgeschiedenis12 maanden€470,40Meer informatie
Thuiscursus.nlCultuurgeschiedenis3-6 maanden€189,00Meer informatie
NTICultuurgeschiedenis12 maanden€352,50Meer informatie
Cultuurgeschiedenis online vanuit huis

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Cultuurgeschiedenis op afstand volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er bij jou ook speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze plek check & vergelijk je een grote variëteit aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Wil je verder leren binnen het domein Cultuur en Levensbeschouwing? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Cultuurgeschiedenis(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je belangrijke kennis op, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Het deelnemen aan een cursus Cultuurgeschiedenis is niet ingewikkeld. Hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of vraag een gratis proefles aan om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de stof doornemen en examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een professionele docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Cultuurgeschiedenis thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel van de documentatie open je gewoon via internet met jouw smartphone, tablet of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Wel heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Cultuurgeschiedenis volg je al vanaf €470,40 bij bijv. LOI. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de Nederlanders willen een thuisstudie volgen. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Cultuurgeschiedenis thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Cultuurgeschiedenis: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus heeft een looptijd van pakweg 12 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. In de regel is een relevante Cultuurgeschiedenis vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 21 plus examen of een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding tref je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van instellingen als onder andere Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisstudies net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Fotovakschool. Ook zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op die manier maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat instellingen verstrekken ook een Cultuurgeschiedenis klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. Daar vind je de essentiële informatie voor je cursus en kan je overleggen met de docent. In deze speciale omgeving zoek je ook naar het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-cultuurgeschiedenis

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. En er steeds meer aanbod. Dit varieert van HBO CCNA Routing and Switching tot een opleiding als Basis software engineering, en nu dus ook de Cultuurgeschiedenis zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn wensen en situatie? Bijgaand lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Gratis proefles
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Met belastingteruggaaf
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie Cultuurgeschiedenis online versneld volgen kost om en nabij de €470,40. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De volgende factoren kun je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie die relevant is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding een meerwaarde is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van LOI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Regelmatig kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Cultuurgeschiedenis. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

In Nederland leven veel culturen samen en daarom vinden we hier een enorme rijkdom aan levensuitingen en tradities. We kunnen dus eigenlijk niet over dé cultuur spreken, maar alleen over een cultuur. Cultuur wordt onder meer bepaald door beeldende kunsten, letterkunde, wijsbegeerte en ontwikkeling. Om cultuur beter te leren begrijpen, moet je terug naar het verleden. Daarom komt in de cursus Cultuurgeschiedenis alles aan bod over de ontwikkeling van de beschaving, van de oude Grieken tot aan de moderne tijd. Verder behandelen we verschillende religies zoals het Christendom en de Islam, maar ook diverse stijlen zoals gotiek en barok. Met deze kennis zul je je meer kunnen verplaatsen in andere levensuitingen en tradities.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie