nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bedrijfsfilosofie

De cursus Bedrijfsfilosofie vanuit huis volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl bekijk je talloze thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein bedrijfsfilosoof. Je carrière een nieuwe impuls geven? Beginnen als ZZP’er? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk meteen de beste thuisopleidingen van respectabele opleiders als Nederlands Talen Instituut (NTI) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Bedrijfsfilosofie! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een gratis proefles volgen, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is te bestellen vanaf €209,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Vergelijk thuisstudies Bedrijfsfilosofie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlBedrijfsfilosofie3-6 maanden€209,00Meer informatie
Bedrijfsfilosofie op eigen tempo thuis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Bedrijfsfilosofie flexibel thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Middels onze vergelijker tref je een ruim aanbod cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema bedrijfsfilosoof? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Bedrijfsfilosofie(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, vrijwilligerswerk en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een cursus Bedrijfsfilosofie is niet moeilijk. In het onderstaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijs Bedrijfsfilosofie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Bedrijfsfilosofie is er al vanaf €209,00 bij Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle theorie en opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot aantal Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? Hierna besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Bedrijfsfilosofie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Bedrijfsfilosofie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De cursus heeft een studietijd van ongeveer 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Beroepsopleidingen en praktische studies kan iedereen op elk moment beginnen. Ambieer je een HBO-studie of master? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een relevante Bedrijfsfilosofie vooropleiding een van de voorwaarden. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina achterhaal je extra info met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven zoals o.a. NTI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Je mag er dan op vertrouwen dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Thomas More Hogeschool. Tevens krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als NEVI. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere aanbieders geven ook een Bedrijfsfilosofie klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, face to face spreken van de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet raadpleeg je belangrijke info rondom jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, webinars, geluidsbestanden. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-bedrijfsfilosofie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Dit varieert van Start Je Eigen Beautysalon tot en met HAVO Geschiedenis, en natuurlijk de Bedrijfsfilosofie zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn aspiraties? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Beginnen wanneer jij dat wil
 4. Laudius: Lesgeld terug als je niet slaagt!
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Bedrijfsfilosofie online versneld volgen kost om en nabij de €209,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Opgelet: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie vormt een bijdrage voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Bedrijfsfilosofie. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Kritisch leren kijken naar bedrijfskwesties? Je verhaal goed kunnen onderbouwen tijdens een vergadering of eindelijk je bedrijfsmissie bepalen? Bedrijfsfilosofie laat je nadenken én toepassen.

Bij filosofie draait het om reflecteren. Door kritisch te reflecteren op jezelf en de organisatie, kan het verbeteren en groeien. Je krijgt tijdens deze thuisstudie meer inzicht in leiderschap, kritisch denken, logisch redeneren, argumenteren, gespreksvoering, visie en ethiek.

Daarnaast ga je nadenken over marktwerking en belangrijke vraagstukken rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen. Heeft jouw bedrijf baat bij bedrijfsfilosofie? Zie jij jezelf werken als bedrijfsfilosoof? Schrijf je in!


Content
 • Inleiding filosofie
 • Zelfkennis
 • Communicatie
 • Bedrijfsidentiteit
 • Bedrijfscultuur
 • Bedrijfsorganisatie
 • Ethiek
 • De markt

Competences
 • Bedrijfsidentiteit
 • Bedrijfscultuur
 • Bedrijfsorganisatie

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie