nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Imago Stylist

De cursus Imago Stylist op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Aan de hand van deze thuisstudie vergelijker vind je erkende thuisstudies, cursussen en trainingen in het vakgebied van Beauty en wellness. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of bijvoorbeeld een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk meteen populaire thuiscursussen en studies van vooraanstaande onderwijsaanbieders als LOI en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Imago Stylist! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €449,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In april 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Imago Stylist april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAImago Styliste9 maanden€449,00Meer informatie
Imago Styliste thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Imago Stylist online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is gewoon een kwestie van doen. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Hier check je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Beauty en wellness? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Imago Styliste(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met je huidige baan, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een cursus Imago Stylist regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je bijgestaan door een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een Imago Stylist thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online op een macbook, ipad of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Imago Styliste is er nu al vanaf €449,00 bij bijv. NHA. De kosten worden gevormd door:

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Veel werkenden kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? In het volgende gedeelte bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Imago Styliste thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Imago Stylist: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een studietijd van gemiddeld 9 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Oriënteer jij je meer op een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Normaal gesproken is een specifieke Imago Stylist vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina bekijk je aanvullende informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen zoals onder andere Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Schouten & Nelissen University. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als NEVI. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat onderwijs-aanbieders hebben ook een Imago Stylist klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je de essentiële informatie voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In de digitale leeromgeving zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, video’s, webinars, oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-imago-stylist

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van Bouwkunde tot bijvoorbeeld Inleiding in de gezondheidszorg, en natuurlijk de Imago Stylist zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn persoonlijke wensen? Hierna kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Mentoren die je begeleiden tijdens de gehele studie.
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een echte thuisstudie Imago Styliste online versneld volgen kan voor een bedrag van €449,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (april 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie draagt rechtstreeks bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er is sprake van een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten bedragen minimaal €250 (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Jouw bedrijf heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Imago Stylist. Ga eens om tafel met jouw manager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Ondernemen met gevoel voor mode en stijl? Word zelfstandig imago stylist(e) Ben je liefhebber van mooie kleding en heb je gevoel voor stijl? Vragen je vrienden je bij een sollicitatiegesprek of een date vaak om een stijladvies? Dan is de cursus Imago Stylist(e)?geknipt?. In negen maanden tijd ga je aan de slag als zelfstandig imago stylist(e). Als imago stylist(e) adviseer je klanten als de beste over stijl, kleding en uiterlijk. Ook zorg je ervoor dat zij goed voor de dag komen. Tijdens de cursus Imago Stylist(e) leer je meer over ondernemerschap, hoe je geld verdient met wat je leuk vindtén ontdek je waar je goed in bent. Stijl, make-up en kleur Het vak van imago stylist(e) is zeer breed. Sommige klanten hebben alleen stijladvies nodig. Anderen zijn op zoek naar een partner en hebben weinig zelfvertrouwen vanwege hun uiterlijk. Je helpt hen om weer in zichzelf te geloven. In de cursus Imago Stylist(e) leer je over verschillende onderwerpen de fijne kneepjes van het stylistenvak. Je krijgt antwoord op vragen zoals wat doet een imago stylist? hoe doorgrond ik de klant? wat zijn de sterke en zwakke punten van de klant? … en tal van andere vragen. Kleding, mode en trends Tijdens de cursus krijg je praktische informatie over kledingstijlen, stoffen en dessin, mode en trends. Je leert hoe je de sterke kanten van een klant benadrukt met de juiste kleding en stijlkeuze. Efficiënt shoppen Je kent de functie van accessoires, weet hoe je een bestaande garderobe beoordeelt, hoe je het meest efficiënt shopt en hoe je de klant helpt bij het vergroten van zelfvertrouwen. Tot slot krijg je in de cursus Imago Stylist(e) tien leerzame lessen over ondernemen en starten als zelfstandig imago stylist(e). Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek”in tien stappen naar je eigen bedrijf”Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie