nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Modeontwerper

De cursus Modeontwerper comfortabel vanuit huis volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met toonaangevende thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Beauty en wellness. Je carrière een nieuwe impuls geven? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of anderzijds toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk direct de beste thuisopleidingen en cursussen van erkende scholen als Nationale Handelsacademie (NHA) en begin morgen al met een thuiscursus Modeontwerper! Een passende opleiding voor iedereen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is te koop vanaf €469,00 via NHA.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Aanbieders thuisstudie Modeontwerper februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAModeontwerper9 maanden€469,00Meer informatie
Modeontwerper zelf thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Modeontwerper flexibel thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw niveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze thuisstudie-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Beauty en wellness? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Modeontwerper(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met je huidige baan, buitenschoolse activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Starten met een cursus Modeontwerper gaat sneller dan je denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je overal aan voldoet, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actueel tarief Modeontwerper thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw macbook, ipad of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Modeontwerper kun je al volgen vanaf €469,00 via de onderwijsinstelling NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot deel van de volwassenen willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en past het bij mijn doelen? Hierna lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Modeontwerper thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Modeontwerper: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De cursus kost je zo’n 9 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Soms is een relevante Modeontwerper vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Op de opleidingspagina tref je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen als NHA voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat jouw behaalde diploma niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Viaa. Bovendien krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel instellingen bieden ook een Modeontwerper klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dit systeem raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-modeontwerper

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Onder andere HBO Strafrecht tot en met Korte Verhalen Schrijven, en sinds kort dus ook de Modeontwerper zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn wensen en situatie? Onderstaand lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Professionele opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

De thuisstudie Modeontwerper online versneld volgen kan voor een bedrag van €469,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Opgelet: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie die relevant is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • Het traject draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het moet gaan om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie bedragen minimaal €250 (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Je organisatie heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding volgen via jouw werkgever heeft pluspunten voor beide partijen. Soms wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Modeontwerper. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Een eigen kledinglijn? Volg de Modeontwerper opleiding Je weet alles van kleding en mode en je hoofd loopt over van creatieve ideeën? De Modeontwerper opleiding is dé logische keuze. Echt, zoek niet verder. Dit is het. In negen maanden tijd leer je hoe je als zelfstandig mode ontwerper aan de slag kunt. In de Modeontwerper opleiding leer je hoe je alle ideeën in je hoofd op papier krijgt en daarmee vervolgens je eigen spetterende creaties ontwerpt. Modewereld Iedereen weet: binnen de modewereld bevinden zich veel niches en doelgroepen. Denk aan kleding voor dames, heren of kinderen. Of bijvoorbeeld sportkleding, bruidsjurken en werkkleding? De mogelijkheden zijn eindeloos. Tijdens de cursus bepaal je welke ontwerprichting je het meest aanspreekt. Functie van mode In de theorielessen krijg je een beeld van de historie en de functie van mode. Ook komen materialen, stoffen, fournituren en trends aan de orde. CAD De technische modules hebben een praktische insteek. Je leert direct hoe je inspiratie en enthousiasme vertaalt naar eigen ontwerpen. Hierbij gaat het om tekeningen maken en de kledingstukken daadwerkelijk ontwerpen op de computer met behulp van CAD: Computer Aided Design. Zelfstandig modeontwerper Ook leer je hoe je een succesvol zelfstandig modeontwerper wordt. Je volgt in de cursus Modeontwerper lessen over het starten van een eigen bedrijf. Na de opleiding beheers je het ondernemerschap tot in de puntjes. Talent Waar wacht je nog op? Dromen zijn er om te volgen en waar te maken. Word modeontwerper en verzilver je talent. Modetrends? Sinds het begin van deze eeuw is de modebranche sterk gegroeid. Dit betekent dat er voldoende ruimte is voor iedereen, want tegenwoordig draait mode helemaal om het creëren van jouw eigen stijl. De dagen zijn voorgoed voorbij dat mensen al hun benodigdheden inéén winkel kochten. Nu wordt alles gemixt: Designermerken met basic merken, exclusieve kleding uit een boetiek met kleding uit warenhuizen. Iedereen is op zoek naar de stijl die de eigen identiteit weerspiegelt. Met behulp van deze Modeontwerper opleiding leer je, hoe je jouw inspiratie en enthousiasme inzet om jouw eigen modeontwerpen te maken. Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek”in tien stappen naar je eigen bedrijf”Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie