nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bewustzijnscoach

De cursus Bewustzijnscoach digitaal volgen? Met deze thuisstudie vergelijker lees je alles over een ruim aanbod aan thuisopleidingen en studies om verder te groeien binnen het vakgebied bewustzijnscoach. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig tientallen relevante thuiscursussen en studies van Nederlandse opleiders als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Bewustzijnscoach! Zelf je studietempo bepalen, een gratis proefles volgen, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €269,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studie indelen.
 • Volledig online studeren.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Praktijkgericht studeren.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijk thuisstudies Bewustzijnscoach februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlBewustzijnscoach3-6 maanden€269,00Meer informatie
Bewustzijnscoach zelf thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Bewustzijnscoach thuis digitaal volgen

Groeien naar een hogere functie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Op welk niveau jij ook denkt; het aanbod is ontzettend groot! Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Met onze vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema bewustzijnscoach? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Bewustzijnscoach(duaal of voltijd). In deze cursus leer je de onderdelen van het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Je kunt het prima combineren met een drukke baan, sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Van start gaan met een cursus Bewustzijnscoach is online snel te regelen. Hieronder vind je alle details:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als alles in orde is wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een Bewustzijnscoach thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel informatie kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Bewustzijnscoach is er al vanaf €269,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een aanzienlijk aantal volwassenen kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? Onderstaand geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Bewustzijnscoach thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Bewustzijnscoach: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus heeft een studietijd van zo’n 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een relevante Bewustzijnscoach vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. Op de website van de aanbieder vind je ruime info over de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders zoals onder andere NHA zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Deltion College. Ook zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse onderwijs-bedrijven geven ook een Bewustzijnscoach klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dat portaal bekijk je belangrijke info rondom jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving tref je zaken als video’s, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-bewustzijnscoach

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Lichaamstaalexpert tot een opleiding als HBO Internationaal management, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Bewustzijnscoach zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn aspiraties? Onderstaand vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: ISO-9001 gecertificeerd, kwaliteit op alle vlakken
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Bewustzijnscoach online versneld volgen is haalbaar rond de €269,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opgelet: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie vormt een bijdrage voor de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het betreft een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie volgen via jouw werkgever kan voor meerdere partijen een win zijn. Vaak kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Bewustzijnscoach. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Door welk venster bekijk jij de wereld? Hoe kunnen emotionele blokkades doorbroken worden? Wat ervaar je werkelijk en wat dénk je? Onderzoek opvattingen en neem een kijkje in de binnenwereld van mensen tijdens deze thuisstudie bewustzijnscoach.

Wat speelt er zich af onder de oppervlakte? Wat drijft mensen? Wat zijn hun ware verlangens? Wat als dit verstoort is? Als bewustzijnscoach ga je het gevoel dat er ‘iets’ niet klopt van alle kanten bekijken en help je mensen te achterhalen hoe hun ‘harde schijf’ functioneert en update je die met behulp van Psyck-K, hypnotherapie en Neuro Linguistic Programming.

Zelf aan het roer van jouw headquarter staan? Andere mensen helpen hun weg te vinden? Zin in zelfkennis? Schrijf je in!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als zelfstandig bewustzijnscoach
 • Starten als bewustzijnscoach
 • Omgaan met percepties
 • Je cliënten professioneel begeleiden
 • Correct met je cliënten communiceren
 • The law of attraction & The Secret
 • Omgaan met trauma’s, depressie en schuldgevoelens
 • Leren doelen stellen
 • De juiste partnerkeuze en het stichten van een gezin
 • E.F.T. (Emotional Freedom Techniques)
 • Psych-K
 • Angst als oorzaak van spanningen
 • Omgaan met falen
 • Hypnotherapie
 • Neuro Linguïstisch programmeren

Competences
 • Starten als bewustzijnscoach
 • Je cliënten professioneel begeleiden
 • Correct met je cliënten communiceren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie