nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage

De cursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage comfortabel vanuit huis volgen? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl bekijk je tientallen thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Massage Techniques. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Bekijk en vergelijken eenvoudig goede opleidingen en thuisstudies van Hollandse afstandsopleiders als LOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage! Een opleiding die past bij je denkniveau, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €149,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Volop feedback van je docent.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Overzicht met thuisstudies Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlChinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage3-6 maanden€149,00Meer informatie
Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage op eigen tempo thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw niveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Met onze vergelijker check je een breed spectrum van cursussen en beroepsopleidingenwaarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Massage Techniques? Een goede optie is de online thuisstudie Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met een baan, vrijetijdsbesteding en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Van start gaan met een cursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage gaat sneller dan je denkt. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend wordt je ondersteund door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage is er nu al vanaf €149,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot deel van de mensen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (niet verplicht bij alle studies). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in grofweg 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In de regel is een matchende Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure bekijk je alle noodzakelijke details inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders als bijvoorbeeld NHA worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij MBO Rijnland. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo laat jij zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-bedrijven verstrekken ook een Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De populaire opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Op deze plek download je belangrijke info rondom jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, oefenexamens, webinars, oefeningen, video’s, geluidsbestanden. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-chinese-hoofd-nek-en-schoudermassage

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van HBO Normatieve professionalisering tot een studie als Voedingsleer, en uiteraard ook de Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage zelfcursus. Welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn aspiraties? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Docenten beantwoorden al je inhoudelijke vragen over de lesstof
 4. Laudius: Aanbevelingspercentage van 98%
 5. Thuiscursus.nl: Proefles ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage online versneld volgen kan voor een bedrag van €149,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Jouw studiekosten mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Overigens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. In de regel heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Op zoek naar een massagetherapie die een remedie biedt tegen spanningsklachten? Dan is Tui Na, de Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage, de oplossing die je zoekt. Deze oude geneeswijze zorgt voor een energetische harmonie die je klanten stressvrij en zonder pijn door het leven laat gaan.

Met deze massage concentreer je je op de acupunctuurpunten die blokkades in de schouder en nek opheffen. Je leert hoe je deze drukpunten stimuleert en zo de circulerende levensenergie in ons lichaam harmoniseert. Dat, in combinatie met fysieke manipulaties van spieren en gewrichten. De letterlijke betekenis van Tui Na is dan ook duwen (Tui) en grijpen (Na).

Wil je jezelf onder leiding van een professionele therapeut bijscholen? Schrijf je dan snel in!


Content
 • Het ontstaan van de Chinese hoofd-, nek-, en schoudermassage
 • De belangrijkste energetische punten
 • De behandeling van het hoofd, de nek en de hals
 • Klanten hun energie teruggeven

Competences
 • Kunnen vertellen over de massagetechnieken en de werking
 • Belangrijke energetische punten kunnen vinden en behandelen
 • Massagetechnieken correct kunnen toepassen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie