nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Marketing

De cursus Marketing vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijkingstool vind je de meest interessante thuisstudies en opleidingen in de categorie Marketing & Communication. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of wellicht een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk simpel en snel professionele thuisstudies van Hollandse opleiders als NCOI en begin morgen al met een thuiscursus Marketing! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is te bestellen vanaf €339,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Zeer goede begeleiding.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In april 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht thuisstudies Marketing april 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlMarketing3-6 maanden€339,00Meer informatie
Marketing online vanuit huis

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Marketing thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Met onze vergelijker tref je een breed spectrum van studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Marketing & Communication? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Marketing(duaal of voltijd). Door deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, vrijetijdsbesteding en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een cursus Marketing is zo gepiept. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt de verschillende lesmaterialen samenvatten en huiswerk inleveren. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Alles afgerond? Dan wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele tarieven Marketing thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Marketing is er al vanaf €339,00 bij Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het voor mij relevant? Onderstaand geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige Marketing thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Marketing: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus duurt plusminus 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een dergelijke Marketing vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de gratis brochure kun je terecht voor de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsinstellingen als bijv. NCOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Viaa. Bovendien behaal je met een thuisstudie vaak een erkend branchediploma zoals NEVI. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
De meeste instanties hebben ze mogelijkheid voor een Marketing klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn vaste startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Online check je alles voor jouw cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, webinars. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-marketing

Onderwijsinstellingen vergelijken april 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van HBO Sociale zekerheidsrecht tot een opleiding als HBO Loopbaanbegeleiding, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Marketing zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn situatie? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Een van de voordeligste opleiders van Nederland
 2. LOI: Docenten met ervaring uit het vak
 3. NTI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Veel verschillende startdata
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Marketing online versneld volgen kan voor een bedrag van €339,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante factoren mag je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (april 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus of studie die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Waarom? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden heeft pluspunten voor beide partijen. Doorgaans wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Marketing. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Goede marketeers zijn van grote waarde voor een onderneming. Als marketeer zorg jij steeds voor een voorsprong op de concurrenten en draag je bij aan het commerciële succes van een onderneming. Het is dan ook een veelgevraagd beroep op de arbeidsmarkt!
In deze thuisstudie begin je bij het begin en maak je jezelf in korte tijd meester van de belangrijkste elementen van de marketingmix: productontwikkeling, prijsbepaling, distributie, online marketingtechnieken, promotie en reclame.
Na deze opleiding kun je direct een eigen adviesbureau openen of binnen een bedrijf aan de slag als marketeer of marketingmanager. Ook als je uit een andere sector komt en bijvoorbeeld wil weten hoe je jouw bedrijf scherp in de markt zet, is deze studie de ideale keuze!

Content
 • Marketingstrategie voor je eigen onderneming opstellen
 • Beïnvloeden van de vraag van de consument
 • Klanten winnen en behouden
 • Een budget opstellen
 • Consumentengedrag en behoeftes analyseren
 • Het beslissingsproces beïnvloeden
 • De SWOT-analyse opstellen
 • Marketingstrategie en marktsegmentatie uitvoeren
 • Doelen bepalen en segmenten onderzoeken
 • Een professioneel marketingplan opstellen
 • De marketing-mix en de 5 P’s kunnen gebruiken
 • Marktonderzoek opstellen en uitvoeren
 • Customer Relationship Management

Competences
 • Marketingstrategieën, -plannen en marktonderzoeken kunnen opstellen en uitvoeren
 • Consumentengedrag en -behoeftes kunnen analyseren en deze informatie gebruiken voor een strategie.
 • De marketingmix en de 5 P’s kunnen gebruiken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie