nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Zakelijk Communiceren

De cursus Zakelijk Communiceren flexibel en snel thuis volgen? Via onze vergelijker vind je de meest interessante thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Marketing & Communication. Een nieuwe stap in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Lees info en vergelijk heel eenvoudig goede zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse onderwijsaanbieders als NHA en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Zakelijk Communiceren! Studeren in jouw eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €299,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Zeer goede begeleiding.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Alle thuisstudies Zakelijk Communiceren februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlZakelijke Communicatie3-6 maanden€299,00Meer informatie
Zakelijke Communicatie thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Zakelijk Communiceren voordelig vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. In de vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein Marketing & Communication? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Zakelijke Communicatie(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met je huidige baan, muziek of sport en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een cursus Zakelijk Communiceren is niet moeilijk. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en examens maken. Vanzelf wordt je ondersteund door een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een Zakelijk Communiceren thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Zakelijke Communicatie kun je bestellen vanaf €299,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De vrijheid en de uitgebreide database met cursussen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte beantwoorden we de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Zakelijke Communicatie thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Zakelijk Communiceren: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit verschilt per opleiding). De cursus kost je ongeveer 3-6 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat het om een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een toepasbare Zakelijk Communiceren vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de beschrijving van de opleiding tref je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van opleiders zoals bijvoorbeeld Fontys worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hotelschool The Hague. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een waardevol branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende scholen verstrekken ook een Zakelijk Communiceren klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar vind je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via jouw account vind je onder andere het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, video’s, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-zakelijke-communiceren

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Onder andere MBO Junior Assistent Accountant t/m HBO EEG, en dus ook de Zakelijk Communiceren zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht vind je de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Lesgeld terug als je niet slaagt
 2. LOI: Docenten met ervaring uit het vak
 3. NTI: Zowel thuis als klassikaal
 4. Laudius: Gratis studiegids aanvragen
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Zakelijke Communicatie online volgen kan al vanaf €299,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Advies van de adviseur: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige- of toekomstige baan. De belangrijkste details:

 • De studie vormt een bijdrage voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (jaarlijks), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Je organisatie plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Zakelijk Communiceren. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

In een zakelijke omgeving is correcte communicatie van groot belang. Zo kom je steeds professioneel en betrouwbaar over bij je klanten. Want zij zullen je altijd beoordelen op de communicatie die je voert. Ook al is je product het beste op de markt.

Wil jij dus alles leren over zakelijke communicatie en hoe je deze efficiënt toepast? Schrijf je dan in voor deze praktijkgerichte thuiscursus. Je leert alles over correcte gesprekstechnieken, duidelijke handelscorrespondentie en klachtenbehandeling. Verder verdiep je jezelf in het opstellen van vorderingsbrieven, handige vergadertechnieken en het interpreteren van gegevens en statistieken. Zo ben jij helemaal klaar voor een professionele communicatie.

Investeer in jezelf en schrijf je nu in!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden na deze cursus
 • Professioneel leren telefoneren
 • Efficiënte gesprekstechnieken
 • Correcte handelscorrespondentie
 • Een gesprek voorbereiden
 • Een zakelijk gesprek structureren
 • Professionele brieven leren schrijven
 • Bestellingen plaatsen en bevestigen
 • Klachten en klachtenbehandeling
 • Vorderingsbrieven en prijsaanvragen opstellen
 • Efficiënte vergadertechnieken
 • Een professioneel vergaderverslag opstellen
 • Gegevens, tabellen en statistieken kunnen interpreteren

Competences
 • Een zakelijk gesprek structureren
 • Professionele brieven leren schrijven
 • Bestellingen plaatsen en bevestigen
 • Klachten en klachtenbehandeling

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie