nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Dag en Avond Make-up

De cursus Dag en Avond Make-up op je eigen tempo vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijker vind je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Make-Up. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk heel eenvoudig kwalitatieve studies en thuiscursussen van Nederlandse scholen als Nationale Handelsacademie (NHA) en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Dag en Avond Make-up! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €289,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Overzicht thuisstudies Dag en Avond Make-up februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlDag en Avond Make-up3-6 maanden€289,00Meer informatie
Dag en Avond Make-up thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Dag en Avond Make-up flexibel thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat er ook bij jou speelt, het aanbod is ontzettend groot! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Make-Up? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Dag en Avond Make-up(duaal of voltijd). Via deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een cursus Dag en Avond Make-up is niet moeilijk. In het bijgaande stappenplan vind je alle details:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: waar en wanneer jij wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard krijg je begeleiding van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de kosten van een Dag en Avond Make-up thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal op jouw computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Dag en Avond Make-up volg je al vanaf €289,00 bij bijv. Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een aanzienlijk aantal Nederlanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? Hieronder geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Dag en Avond Make-up thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Dag en Avond Make-up: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De cursus heeft een studietijd van circa 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een relevante Dag en Avond Make-up vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de folder van de school achterhaal je extra info over de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsinstellingen als onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze studies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hout- en meubileringscollege. Ook kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals NEVI. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo kun je aantonen dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Veel instellingen beschikken over een Dag en Avond Make-up klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De grote Nederlandse opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via internet check je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Via deze portalen is er een verzameling geplaatst van oefenexamens, video’s, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars. Je kunt hier ook projecten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-dag-en-avond-make-up

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld Populaire Elektronica tot en met Zakelijk Communiceren, en natuurlijk de Dag en Avond Make-up zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn aspiraties? Hieronder vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Online beroepskeuzetest
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Dag en Avond Make-up online versneld volgen is haalbaar rond de €289,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Verplichte boeken en readers

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Overigens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via jouw werkgever afronden is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Dag en Avond Make-up. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Niet echt stralend opgestaan? Wil je weten hoe je op een professionele manier wallen kunt wegwerken? De juiste camouflage kan wonderen doen!

Een goede foundation en concealer zijn dé basis voor iedere natuurlijke schoonheid. Daarom leer jij tijdens de cursus gelijk bij de start hoe je die frisse en egale teint bereikt en vervolgens afwerkt met poeder. Blush tovert daarna een gezonde blos op de wangen.

Om er dag na dag stralend uit te zien, is een goede reiniging van de huid belangrijk. Je leert hoe je dat doet, plús de technieken voor lippen die knallen voor een feestje of subtiel opgemaakte ogen die passen bij zakelijke make-up. Jij draait je hand er niet voor om. Elk precisiewerkje is bij jou welkom!


Content
 • Professioneel make-up aanbrengen
 • Camouflage: oneffenheden met de juiste technieken corrigeren
 • Hoe je er elke dag weer snel stralend uit kunt zien
 • Reinigen van de huid
 • Make-up bij brildragers
 • Nieuwe trends in de beauty- en modewereld

Competences
 • Je kunt correct reinigen, camoufleren en make-up aanbrengen
 • Je kent de trucs om je snel op te maken
 • De nieuwste trends kennen en op de hoogte blijven

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie