nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Transportplanner

De cursus Transportplanner op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door onze vergelijker vind je uitgebreide info over goed aangeschreven thuiscursussen en studies in de categorie Logistiek Inkoop en Transport. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk moeiteloos professionele thuisstudies van Nederlandse afstandsopleiders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Transportplanner! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze cursus is er al vanaf €475,20 via o.a. LOI.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Geen verplichting tot bijwonen lessen.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies Transportplanner februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOITransportplanner6 maanden€475,20Meer informatie
Transportplanner op eigen tempo thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Transportplanner voordelig vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw situatie ook is, het aanbod is ontzettend groot! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Logistiek Inkoop en Transport? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Transportplanner(duaal of voltijd). In deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met dagelijkse werkzaamheden, sport en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Starten met een cursus Transportplanner is niet moeilijk. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Transportplanner thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Wat daar de reden voor is? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Transportplanner is er al vanaf €475,20 via het instituut LOI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een professionele mentor van LOI.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Transportplanner thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Transportplanner: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (indien gewenst). De cursus kun je afronden pakweg 6 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een relevante Transportplanner vooropleiding een voorwaarde. Een andere methoden kan zijn een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder kun je terecht voor ruime info met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsinstellingen als Nationale Handelsacademie (NHA) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit wil zeggen dat deze studies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Centrum voor Humanistische Vorming. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende instanties hebben ook een Transportplanner klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer directe feedback van je docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Online raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze speciale omgeving kan men ook terecht voor praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-transportplanner

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Dit varieert van HBO Relatiebeheer t/m Inleiding cybersecurity, en dus ook de Transportplanner zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn situatie? Bijgaand benoemen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Gratis studiegids aanvragen
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Ook volledig in het engels
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie Transportplanner online versneld volgen kost om en nabij de €475,20. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze specifieke elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De studie vormt een bijdrage voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe komt dit? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Transportplanner. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Binnen de transportbranche is er veel vraag naar gekwalificeerde transportplanners die zorgen voor een efficiënte inzet van mensen en materieel. Heb je een achtergrond als chauffeur en wil je graag doorgroeien in je vak? Kies dan voor de praktijkgerichte opleiding Transportplanner van de LOI. Tijdens de opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op om aan de slag te kunnen op een planningsafdeling van een (groot) transportbedrijf. Na het behalen van je diploma voldoe je aan de meest recente eisen vanuit de branche. Je beschikt over actuele kennis met betrekking tot organisatievermogen, rekenvaardigheden, commercieel inzicht, wet- en regelgeving, sociale en communicatieve vaardigheden en kennis van geautomatiseerde plansystemen. Uiteraard ga je ook uitgebreid aan de slag met het maken van (inter)nationale transportplanningen. De opleiding is inclusief al het lesmateriaal, online hoorcolleges persoonlijke begeleiding en een geavanceerde online leeromgeving.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie