nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Drama

De cursus Drama comfortabel vanuit huis volgen? Aan de hand van onze vergelijker ontdek je de meest interessante thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Arts & Culture. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of bijvoorbeeld iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken zonder problemen kwalitatieve thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande opleiders als NHA en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Drama! Een studie die past bij jouw niveau, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €269,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Studeren zo snel als jij wilt.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht met thuisstudies Drama februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlDrama3-6 maanden€269,00Meer informatie
Drama thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Drama op eigen tempo vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw niveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel ergens beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker komt dan om de hoek kijken. Op deze plek kom je in aanraking met veel verschillende thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Arts & Culture? Een goede optie is de online thuisstudie Drama(duaal of voltijd). Via deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met je huidige baan, vrijwilligerswerk en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Het deelnemen aan een cursus Drama is eenvoudiger dan jij denkt. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: helemaal in je zelfgekozen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Logischerwijs wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de kosten van een Drama thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Drama kun je bestellen vanaf €269,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Met diploma / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is het niveau niet te hoog? In de volgende paragraaf beantwoorden we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Drama thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Drama: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je meestal binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een looptijd van gemiddeld 3-6 maanden. In veel gevallen kan je het ook sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een passende Drama vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een specifiek overgangsbewijs. Op de website van de aanbieder achterhaal je ruime info met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen als onder andere Scheidegger zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals De Haagse Hogeschool. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verschillende onderwijsinstellingen verstrekken ook een Drama klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, de goede en individuele ondersteuning en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Via internet check je de essentiële informatie voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefeningen, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-drama

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Denk aan HBO Small Business Management t/m Nederlands voor Gevorderden, en tegenwoordig dus ook de Drama zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn persoonlijke wensen? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Gemakkelijk online inschrijven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie Drama online versneld volgen is mogelijk vanaf €269,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Boeken of bepaalde software

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een opleidingdie relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie vormt een bijdrage voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Je manager heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Drama. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Ben jij een expressief type en ben je gek op toneelspelen? Vind je drama het mooiste vak ter wereld en wil je dit graag overbrengen op anderen? Dan klinkt onze professionele opleiding Drama je vast als muziek in de oren!

Tijdens deze boeiende cursus leer je alles over de oorsprong van het vak drama, het nut ervan en hoe je het kunt gebruiken. Een professionele dramadocent begeleidt je hierbij en geeft je allerhande bruikbare tips voor het opzetten van een goede dramales. Of je nu een groep kinderen of een groep volwassenen voor je hebt, in iedereen schuilt een acteur en jij helpt hen eruit te halen wat erin zit.

Wacht dus niet langer: schrijf je in en word dramadocent!


Content
 • Wat is drama?
 • Drama: Algemene geschiedenis
 • Drama in Nederland en België
 • Oorzaak en gevolg van drama
 • Waarom en hoe?
 • Je lichaam als instrument
 • Je stem als instrument
 • Je emotie als instrument
 • De opbouw van een les
 • Hoe nu verder met drama?

Competences
 • Je kunt drama inzetten voor verschillende doelen
 • Je kunt je lichaam, stem en emotie gebruiken in drama
 • Je kunt dramalessen geven

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie