nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Efficiënt Vergaderen

De cursus Efficiënt Vergaderen thuis volgen met goede begeleiding? Met www.thuisstudiezoeken.nl vind je tientallen thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Management & Entrepreneurship. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk direct kwalitatieve thuisstudies van betrouwbare onderwijsinstellingen als Laudius en begin morgen al met een thuiscursus Efficiënt Vergaderen! Studeren in jouw eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €219,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Praktijkgericht studeren.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijk thuisstudies Efficiënt Vergaderen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlEfficiënt Vergaderen3-6 maanden€219,00Meer informatie
Efficiënt Vergaderen thuis volgen

Bekijk direct alle erkende thuisstudies

De opleiding Efficiënt Vergaderen vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen vind het leuk om te leren. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website helpt jou graag met de volgende stap. Op deze plek check je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Management & Entrepreneurship? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Efficiënt Vergaderen(duaal of voltijd). Binnen deze cursus doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, muzikale bezigheden en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Starten met een cursus Efficiënt Vergaderen gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een Efficiënt Vergaderen thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je digitaal raadplegen met een computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Efficiënt Vergaderen kan men aanschaffen vanaf €219,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Flexibel thuis een opleiding doen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groot deel van de medewerkers willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? In het overzicht hierna beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Efficiënt Vergaderen thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Efficiënt Vergaderen: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls dezelfde dag nog alle digitale materialen. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een looptijd van gemiddeld 3-6 maanden. Meestal kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat het om een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een specifieke Efficiënt Vergaderen vooropleiding wel een minimum. Echter kan het ook gaan om een 18-plus toets of een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding check je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven zoals Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit wil zeggen dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Centrum voor Humanistische Vorming. Daarbij levert de instelling vaak een officieel branchediploma als NL Actief. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel onderwijs-bedrijven hebben ze mogelijkheid voor een Efficiënt Vergaderen klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, de goede en individuele ondersteuning en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet vind je alles wat je nodig hebt voor jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze internet omgeving kan men ook terecht voor video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-efficient-vergaderen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Denk aan Mongools Voor Beginners tot een studie als Reisleider, en tegenwoordig dus ook de Efficiënt Vergaderen zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen in lijn is met mijn wensen en situatie? Hierna behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Officieel erkend diploma
 2. LOI: Ruim 1.000 opleidingen om uit te kiezen
 3. NTI: Docenten beantwoorden al je inhoudelijke vragen over de lesstof
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkervaring en stage mogelijk
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Efficiënt Vergaderen online versneld volgen is haalbaar rond de €219,00. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De belangrijkste producten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Tip van de specialist: er gelden strenge regels (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding waar je kennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie draagt direct bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten komen minimaal uit op €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Efficiënt Vergaderen. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Zie je vaak op tegen vergaderingen? Duren ze eindeloos, is de structuur ver te zoeken, wordt er teveel ingegaan op zijsporen of door elkaar heen gepraat? Dat kan stukken beter!

Je gaat tijdens deze thuisstudie Efficiënt Vergaderen ervaren dat het ook anders kan. Misschien is het nut van vergaderen je ontgaan? Je krijgt opnieuw inzicht waarom vergaderen onmisbaar is binnen een organisatie. Je krijgt dan gelijk een boost voor een betere samenwerking. Ben je er klaar voor om jouw vergadergewoontes onder de loep te nemen? Leerzaam en lekker praktisch want je ontdekt gelijk wat dé juiste manier is.

Voortaan zullen meetings stukken vlotter, gestructureerd en positief verlopen. Goed voor de sfeer, goed voor de werknemers en goed voor het bedrijf!


Content
 • Nut van vergaderen
 • Wie vergadert?
 • Hoe vergaderen
 • Benodigdheden tijdens een vergadering
 • Soorten vergaderingen/vergadermodellen
 • Alternatieve vormen van overleg
 • Vergaderprocedures en -gewoontes
 • Functies in een vergadering
 • Vergadertips
 • Praktische onderdelen in een overleg
 • Need to meet: vergadertemplates
 • Situaties stapsgewijs benaderen
 • Het nieuwe werken: nieuwe vergadervormen?
 • Beter samenwerken
 • Hulpmiddelen om beter te vergaderen
 • Taken binnen een vergadering of team

Competences
 • Inzicht in het nut van vergaderen
 • Weten hoe je op de juiste manier kunt vergaderen
 • Weten wat je nodig hebt tijdens een vergadering
 • Inzicht in de soorten vergaderingen/vergadermodellen
 • Inzicht in alternatieve vormen van overleg
 • Kennis van vergaderprocedures en -gewoontes
 • Kennis van de verschillende functies in een vergadering
 • Verschillende vergadertemplates inzetten
 • Situaties stapsgewijs benaderen
 • Beter samenwerken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie