nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Management Consultant

De cursus Management Consultant digitaal volgen? Dankzij Thuisstudiezoeken.nl bekijk je toonaangevende thuisstudies en opleidingen in de categorie Management. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Bekijk en vergelijken meteen de beste zelfstudies en thuiscursussen van toonaangevende onderwijsinstellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Management Consultant! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus kun je al volgen vanaf €549,00 bij een opleider als NHA.

 • Geen vast studieschema.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Management Consultant februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAManagement Consultant9 maanden€549,00Meer informatie
LAUDIUSManagement Consultant9 maanden€499,00Meer informatie
Management Consultant thuis volgen

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Management Consultant online thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Op welk niveau jij ook denkt; voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website is daarbij het ideale startpunt. Met onze vergelijker kom je in aanraking met een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Management? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Management Consultant(duaal of voltijd). In deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, muzikale bezigheden en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een cursus Management Consultant gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijzen Management Consultant thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving met een macbook, ipad of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Management Consultant kan men aanschaffen vanaf €549,00 bij o.a. NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal werkenden kiezen voor een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Management Consultant thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Management Consultant: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De cursus kost je ongeveer 9 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een specifieke Management Consultant vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 21-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de opleidingspagina tref je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsinstellingen zoals bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Instituut Defensie Leergangen. Ook zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verschillende instellingen faciliteren ook een Management Consultant klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. Op deze plek vind je belangrijke info rondom jouw cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-management-consultant

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dat gaat van Bakker tot en met MBO Interieuradviseur, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Management Consultant zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn privé situatie? In de beschrijving hierna benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Ook volledig in het engels
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

De thuisstudie Management Consultant online versneld volgen doe je vanaf €549,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. We sommen dit nog even voor je op:

 • De studie levert een bijdrage aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoezo? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een relevante opleiding via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Standaard heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Management Consultant. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Bedrijven adviseren met management-inzichten? Word management consultant Bedrijven weer op het goede spoor krijgen? Heb je ruime ervaring als manager en is het adviseursvak je op het lijf geschreven? Volg de Management Consultant opleiding van NHA. Binnen negen maanden kun je aan de slag als zelfstandig management consultant. Bedrijven in een verandertraject hebben vaak extern advies nodig. Dat geldt ook voor bedrijven die problemen hebben op de werkvloer. Soms zitten managers zo dicht op de materie, dan zien zij de oplossing niet meer. Bijvoorbeeld bij een haperende bedrijfscultuur of bij tegenvallende prestaties van medewerkers. Een spiegel voorhouden Iemand van buiten (een externe) kan de vinger sneller op de zere plek leggen en het management een spiegel voorhouden. Bedrijven schakelen dan vaak de hulp in van een management consultant of business coach. Semler, Covey Kaplan? je hoeft niet een ultieme managementgoeroe te zijn om bedrijven op een positieve manier te helpen. Gezond verstand is een goed beginpunt en je hoeft ook niet direct duizend euro per uur te factureren. Aan de andere kant: de kosten voor een extern adviseur vallen meestal in het niet bij de besparingen die bedrijven kunnen doorvoeren of de hogere productiviteit die ze kunnen behalen. Je input is zeer waardevol. Hoe word je management consultant? In de opleiding leer je stapsgewijs hoe je zelfstandig management consultant wordt. Met up-to-date managementkennis ben je in staat klanten weloverwogen en overtuigend te adviseren over het verbeteren van management, marketing en financiën. Eigen consultancybureau Ook leer je hoe je een succesvolle ondernemer wordt. Je volgt in de Management Consultant opleiding tien lessen over het starten van een eigen consultancybureau. In deze lessen over ondernemen ga je dieper in op zaken als administratie, marketing, investeringen, belastingen en een ondernemingsplan schrijven. Zet je talent in met een eigen bedrijf. Met de Management Consultant opleiding heb je direct een goede start voor je onderneming. Zoals menig consultant zegt: succes is een keuze, niet een optie. Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek”in tien stappen naar je eigen bedrijf”Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie