nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Eigen Boek Uitgeven

De cursus Eigen Boek Uitgeven thuis volgen met goede begeleiding? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl vind je erkende thuisstudies en cursussen om verder te groeien binnen het vakgebied Creative Writing. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Pak dit moment en vergelijk direct populaire studies en thuiscursussen van betrouwbare opleiders als NTI en begin morgen al met een thuiscursus Eigen Boek Uitgeven! Zelf je studietempo bepalen, up-to-date lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €209,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Super efficiënt studeren.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Leraren uit het werkveld.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Opleiders thuisstudie Eigen Boek Uitgeven februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlEigen Boek Uitgeven3-6 maanden€209,00Meer informatie
Eigen Boek Uitgeven zelf thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Eigen Boek Uitgeven zelfstandig thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, iedereen kan studeren en leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Creative Writing? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Eigen Boek Uitgeven(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Kiezen voor een cursus Eigen Boek Uitgeven regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan vind je alle details:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk heb je regelmatig contact met een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen Eigen Boek Uitgeven thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een belangrijk deel van het lesmateriaal kun je via internet bekijken met een computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Natuurlijk zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou door het traject helpen. De opleiding Eigen Boek Uitgeven volg je al vanaf €209,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot deel van de Hollanders zien hun kansen in een zelfstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige Eigen Boek Uitgeven thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Eigen Boek Uitgeven: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus kost je zo’n 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Basisopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In sommige gevallen is een bepaalde Eigen Boek Uitgeven vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ toets of een bepaald certificaat. In de gratis studiegids achterhaal je extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven als Scheidegger zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Mediacollege Amsterdam. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als NEVI. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende instellingen geven ook een Eigen Boek Uitgeven klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders werken met een online leeromgeving. Hier vind je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Via jouw account log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens, video’s, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-eigen-boek-uitgeven

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Onder andere Japanse Gezichtsmassage tot en met Basiskennis correspondentie Nederlands, en nu dus ook de Eigen Boek Uitgeven zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan op mijn ambities? Bijgaand benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Voor veel cursussen en opleiding kun je dagelijks digitaal examen doen
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een echte thuisstudie Eigen Boek Uitgeven online versneld volgen is haalbaar rond de €209,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze producten mag je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie die iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding is van belang voor je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten die je maakt bedragen minimaal €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Jouw werkgever kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Eigen Boek Uitgeven. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wie droomt er niet van een eigen boek? Het schrijven is één ding, het uitgeven een tweede. Je zult in het proces richting uitgeven een hoop keuzes moeten maken. Ben je er klaar voor? De thuisstudie Eigen boek uitgeven bereid je zo goed mogelijk voor.

Zet jij je eigen verhaal op papier of huur je een schrijver in? Wordt het een e-book, audioboek? Voor wie is het boek? Het is van groot belang dat alles past bij de lezer die je kiest. Heb je alles op elkaar afgestemd? Komt de volgende keuze: het werk moet worden geredigeerd. Een lastige klus waarbij alles wordt nagelezen en zo nodig geschrapt.

Je bent nog niet klaar. De lay-out, het ISBN nummer, de financiering, de drukker en als laatste: zorgen dat mensen jouw boek gaan kopen. Hoe ga je dat doen? Je staat er gelukkig niet alleen voor, een ervaren auteur gaat je begeleiden bij het maken van alle keuzes. Schrijf je in!


Content
 • Waarom zou je zelf je boek uitgeven?
 • Je keuze afbakenen
 • De redactie van je werk
 • Opmaak
 • Een ISBN-nummer
 • Samenwerking
 • Financiering
 • Zelfpromotie
 • De pers bereiken
 • Een boekpresentatie
 • Lezingen
 • De verspreiding van je boek
 • Het statuut van een schrijver
 • Tijdsbestek

Competences
 • Redactie- en opmaakwerkzaamheden
 • Samenwerkingen aangaan en financiering regelen
 • Aan marketing en promotie doen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie