nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kok-Restauranthouder

De cursus Kok-Restauranthouder op je eigen tempo vanuit huis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool tref je de beste thuiscursussen en opleidingen gerelateerd aan Cooking & Baking. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of juist zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk probleemloos populaire zelfstudies en thuiscursussen van respectabele instellingen als NTI en start vandaag nog met jouw thuiscursus Kok-Restauranthouder! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kun je vanuit huis volgen vanaf €419,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Kok-Restauranthouder juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKok-Restauranthouder3-6 maanden€419,00Meer informatie
Kok-Restauranthouder zelf thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Kok-Restauranthouder op afstand volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker vind je veel verschillende cursussen en beroepsopleidingenom jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein Cooking & Baking? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Kok-Restauranthouder(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, sportactiviteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een cursus Kok-Restauranthouder gaat sneller dan je denkt. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt lesstof en boeken doornemen en toetsen / examens maken. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een Kok-Restauranthouder thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat daar de reden voor is? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online met een telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken is er een coach of begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Kok-Restauranthouder wordt al aangeboden vanaf €419,00 via bijv. Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis een cursus of opleiding volgen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer Hollanders zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? In de volgende paragraaf vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Kok-Restauranthouder thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Kok-Restauranthouder: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus is vaak af te ronden in zo’n 3-6 maanden. Meestal hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Beroepsopleidingen en praktische studies stellen geen strenge eisen. Heb je interesse in een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een dergelijke Kok-Restauranthouder vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je de benodigde specificaties omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven zoals onder andere NHA voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Deltion College. Daarnaast kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene onderwijsinstellingen faciliteren ook een Kok-Restauranthouder klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via internet vind je snel de meest handige tools voor je cursus en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via jouw account kan men ook terecht voor webinars, oefeningen, video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, geluidsbestanden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-kok-restauranthouder

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld HBO Auditing tot een studie als Videomontage en Beeldbewerking, en natuurlijk de Kok-Restauranthouder zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn situatie? Onderstaand kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: 5 jaar lang je huiswerk insturen
 2. LOI: Locaties door heel Nederland
 3. NTI: Studie in jouw eigen tempo afronden
 4. Laudius: Aanbevelingspercentage van 98%
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Zelf een thuisstudie Kok-Restauranthouder online versneld volgen doe je vanaf €419,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Advies van de adviseur: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus / studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten bedragen minimaal €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De reden hiervoor? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. In de regel kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kok-Restauranthouder. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Een exotische curry met originele twist, culinaire coquilles of een voortreffelijk bearnaisesausje… jij draait er je hand niet voor om. Dat jij goed kunt koken staat allang vast! Toch heb je, om een goede chefkok en restauranthouder te worden, méér nodig dan dat.
In deze thuisstudie leer je niet alleen je kooktechnieken tot een kunst verheffen, maar word je ook op de hoogte gebracht van alle andere aspecten die horen bij het hebben van je eigen restaurant.
Zo leer je bijvoorbeeld hoe je kwaliteitsmetingen uitvoert en hoe je een goede manager wordt van je keukenpersoneel. Ook verbeter je jouw drankenkennis en verdiep je je in zaalbereiding en serveerkunde. Binnenkort ben jij volledig klaar om een sfeervol en sterrenwaardig restaurant te openen!

Content
 • Starten met je eigen zaak
 • Keukentechnologie
 • Warenkennis
 • Serveerkunde
 • Drankenkennis
 • Sociaal en fiscaal recht
 • Keukenuitrusting en apparatuur

Competences
 • Je eigen restaurant of eethuis starten
 • Gerechten koken
 • Gerechten serveren
 • Gasten adviseren over drank
 • Op de juiste manier omgaan met de apparaten in de keuken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie