nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Timmerman

De cursus Timmerman flexibel vanuit huis volgen? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl lees je alles over talloze thuisstudies, cursussen en trainingen in het vakgebied van Construction & Renovation. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk direct professionele thuisopleidingen van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Fontys en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Timmerman! Op een flexibele manier studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is te bestellen vanaf €469,00 bij onder andere Thuiscursus.nl.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht thuisstudies Timmerman februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlTimmerman3-6 maanden€469,00Meer informatie
Timmerman zelf thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Timmerman zelfstandig thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze vergelijkingssite is in ieder geval een goed startpunt. Op deze plek vind je een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Construction & Renovation? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Timmerman(duaal of voltijd). Binnen deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, sportactiviteiten en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een cursus Timmerman regel je razendsnel online. In het bijgaande stappenplan leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt het lesmateriaal doornemen en klassikaal onderwijs volgen. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele kosten Timmerman thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Vaak is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Timmerman wordt al aangeboden vanaf €469,00 bij o.a. Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal werkenden willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? Onderstaand lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Timmerman thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Timmerman: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een studietijd van plusminus 3-6 maanden. In de praktijk kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn doorgaans voor iedereen. Gaat het om een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een passende Timmerman vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 21-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de folder van de school vind je alle noodzakelijke details met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijv. NTI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Scalda. Daarbij krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat aanbieders beschikken over een Timmerman klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder prettig: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier vind je snel de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en heb je contact met jouw docent. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer video’s, webinars, het lesmateriaal, oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-timmerman

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dat gaat van Single Coach tot een studie als HBO Back-end C# developer, en sinds kort dus ook de Timmerman zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn privé situatie? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Met speciale online hoorcolleges
 3. NTI: Eerst studie proberen met een proefles
 4. Laudius: Géén inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Allround opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie Timmerman online volgen kan al vanaf €469,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante elementen kun je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus / studie die gericht is op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie draagt direct bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er is sprake van een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De kosten die je opvoert moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Waarom? Het bedrijf waar je werkt kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Dikwijls wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Timmerman. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Houtbewerking behoort tot de knelpuntberoepen. Bovendien is hout als bouwmateriaal weer in opmars. Er is dan ook véél graag naar timmermannen. Tijd voor een thuisstudie!
In deze opleiding tot timmerman leer je op je gemak alles over het vak. Jij weet straks precies hoe je ramen, deuren en meubels maakt en kunt ze vervolgens ook plaatsen. In de cursus wordt bovendien veel aandacht besteed aan de perfecte afwerking van jouw product. Zo kun jij je eigen projecten van begin tot eind uitvoeren.
Grote kans dat jij straks graag gezien wordt in het atelier en op de bouwplaats. Een timmerman (of -vrouw) zoals jij kom je niet snel meer tegen!

Content
 • Timmerwerk aan je eigen huis uitvoeren
 • Renoveren
 • Plaatsen van parket
 • Materialenkennis
 • Technische basiskennis
 • Kennis van de verschillende technieken
 • Trappen
 • Binnendeuren
 • Basis administratieve kennis
 • Keuken-en badkamermeubelen
 • Plaatsen van glaswerk

Competences
 • Basis administratieve kennis
 • Keuken-en badkamermeubelen
 • Plaatsen van glaswerk

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie