nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Kaasmeester

De cursus Kaasmeester comfortabel vanuit huis volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker check & vergelijk je alle erkende thuisstudies, cursussen en trainingen gerelateerd aan Cooking & Baking. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of misschien zin in totaal iets nieuws? Doorzoek en vergelijk meteen kwalitatieve thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsinstellingen als Laudius en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Kaasmeester! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €219,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • 100% flexibel studeren.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Vergelijking van thuisstudies Kaasmeester februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlKaasmeester3-6 maanden€219,00Meer informatie
Kaasmeester thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Kaasmeester op eigen tempo vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, het aanbod is ontzettend groot! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze site komt dan om de hoek kijken. Op deze plek kom je in aanraking met een ruim aanbod studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Cooking & Baking? Een goede optie is de online thuisstudie Kaasmeester(duaal of voltijd). In deze cursus krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met werk of een andere opleiding, sportactiviteiten en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Inschrijven voor een cursus Kaasmeester gaat erg gemakkelijk. In het onderstaande stappenplan zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Bij alle opleiders wordt je geholpen door een vakkundige docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een Kaasmeester thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom zijn de kosten zo laag? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel van de documentatie kun je digitaal raadplegen met een telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk bieden ze een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Kaasmeester kun je al volgen vanaf €219,00 via bijvoorbeeld Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groeiend aantal werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Kaasmeester thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Kaasmeester: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je meestal dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in om en nabij de 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je aan het kijken naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Normaal gesproken is een specifieke Kaasmeester vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de website van de aanbieder vind je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van bedrijven zoals onder andere Scheidegger zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze opleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Inter College Business School. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere instellingen hebben ook een Kaasmeester klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder prettig: je moet het veel beter plannen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Daar bekijk je alles voor jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving tref je zaken als oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden, video’s, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-kaasmeester

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. En er steeds meer aanbod. Van HBO Zakelijk Spaans niveau B2 t/m HBO creditmanagement, en natuurlijk de Kaasmeester zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die in lijn is met mijn situatie? In onderstaande paragraaf benoemen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een professionele thuisstudie Kaasmeester online versneld volgen is realistisch vanaf €219,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze elementen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Belangrijk: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepscursus die iets bijdraagt aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Let altijd even op deze aspecten:

 • Het traject draagt direct bij aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Je manager kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Binnen veel organisaties kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Kaasmeester. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Niets zo lekker als een goede Gouda, een Old Amsterdam of een plakje Edammer, toch? Als het op kaas aankomt, weten we in Nederland wel wat smaakt!
Wil me meer weten over de eeuwenoude geschiedenis van dit product, of het maakproces eens van dichterbij bekijken? Wil je regionale verschillen ontdekken en alles leren over buitenlandse kazen zoals havarti of halloumi? Kies dan voor de thuisstudie tot Kaasmeester en ontdek alle geheimen van dit speciale ambacht.
Jij weet straks precies aan welke kwaliteitseisen kazen moeten voldoen en kunt ze maken én verkopen. De ideale cursus voor elke kaasfanaat en iedere toekomstige kaasmeester!

Content
 • Het beroep van kaasmeester
 • Algemene warenkennis van kaas
 • Bereiding van kaas
 • Kaasfamilies
 • Kaassoorten
 • Degustatiefiche
 • Technische kaasbehandeling
 • HACCP-normen en voedselveiligheid
 • De verkoop van kaas
 • Culinaire en gastronomische toepassingen
 • Erkenningen en werkterrein
 • Starten als zelfstandig kaasmeester

Competences
 • De verschillende kaassoorten herkennen
 • Alles weten over de verschillende kaasfamilies
 • Zelf kaas bereiden
 • Technische kaasbehandeling toepassen
 • Werken volgens de HACCP-normen en voedselveiligheid
 • Op een commerciële manier kaas verkopen
 • Kaas culinair en gastronomisch toepassen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie