nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Tegelzetter

De cursus Tegelzetter thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met alle erkende thuiscursussen en studies in de categorie Construction & Renovation. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk moeiteloos populaire thuiscursussen en studies van erkende scholen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Tegelzetter! Studeren op je eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en de beste docenten. Deze cursus is te koop vanaf €419,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Uitstekende docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Vergelijk thuisstudies Tegelzetter februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlTegelzetter3-6 maanden€419,00Meer informatie
Tegelzetter digitaal vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Tegelzetter vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er bij jou ook speelt, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Construction & Renovation? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Tegelzetter(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, hobby’s en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een cursus Tegelzetter gaat sneller dan je denkt. Hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je ondersteund door een ervaren docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele kosten Tegelzetter thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Wat is hiervan de reden? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Tegelzetter kun je bestellen vanaf €419,00 via bijv. Thuiscursus.nl. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een aanzienlijk aantal medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Tegelzetter thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Tegelzetter: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit verschilt per opleiding). De cursus heeft een studietijd van pakweg 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit varieert per studie en opleider. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Meestal is een toepasbare Tegelzetter vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Via de site van de onderwijsinstelling lees je de benodigde specificaties omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van scholen zoals bijvoorbeeld LOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit houdt in dat deze studies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool iPabo. Tevens levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de scholen geven ook een Tegelzetter klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, meer individuele begeleiding en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek bekijk je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. In deze internet omgeving tref je zaken als oefeningen, geluidsbestanden, webinars, video’s, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-tegelzetter

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Onder andere Eigen webwinkel starten tot een opleiding als Opvoeden, en sinds kort dus ook de Tegelzetter zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf vind je de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: MBO, HBO en Master
 4. Laudius: Duizenden tevreden studenten
 5. Thuiscursus.nl: Examen afleggen is inbegrepen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Tegelzetter online versneld volgen is haalbaar rond de €419,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste producten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisopleiding draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie beslaan het minimum van €250 (p/jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. Soms is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Tegelzetter. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Of het nu kleine mozaïeksteentjes zijn, handgemaakte klinkers of een stel stevige vloertegels: als tegelzetter weet jij overal raad mee!

In deze praktijkgerichte thuisstudie leer je op professionele wijze elk soort tegel op elk soort ondergrond plaatsen. Je leert alles over de aard, samenstelling en herkomst van deze tegels, maakt kennis met onmisbare materialen zoals natuursteen en gips en ontdekt welke impact vocht en temperatuur hebben op je werk.

Niet alleen de praktische zaken komen aan bod; ook besteden we aandacht aan wetgeving, veiligheidsregels en administratie. Zo ben jij na het behalen van je diploma helemaal klaar om aan de slag te gaan als zelfstandig tegelzetter!


Content
 • Administratie
 • Materialenkennis (natuursteen, gips, ondergrond)
 • Technische kennis (bedekken van trappen, bekleden van gevels)
 • Technieken (bevestigingstechnieken, uitvoeren van uitspringende hoeken)
 • Kwaliteitscontrole

Competences
 • Tegelzetten op verschillende oppervlakten
 • Verschillende technieken
 • Kwaliteitscontroles uitvoeren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie