nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Eigen Catering Starten

De cursus Eigen Catering Starten digitaal volgen? D.m.v. de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je erkende thuisstudies en opleidingen in de categorie Management & Entrepreneurship. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of misschien een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk meteen de beste zelfstudies en thuiscursussen van Nederlandse opleiders als Nationale Handelsacademie (NHA) en begin morgen al met een thuiscursus Eigen Catering Starten! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is beschikbaar vanaf €399,00 bij Thuiscursus.nl.

 • Goed te combineren met werk.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Uitstekende docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies Eigen Catering Starten februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlEigen Catering Starten3-6 maanden€399,00Meer informatie
Eigen Catering Starten thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Eigen Catering Starten online thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is nu aan jou om er werk van te maken. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Op deze website vind je uitgebreide info over een breed spectrum van thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Verder groeien binnen het domein Management & Entrepreneurship? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Eigen Catering Starten(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Je kunt het prima combineren met werk of een andere opleiding, vrijwilligerswerk en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Het deelnemen aan een cursus Eigen Catering Starten gaat sneller dan je denkt. In het bijgaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en opdrachten inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Hoeveel kost een Eigen Catering Starten thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Wel is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Eigen Catering Starten kun je al volgen vanaf €399,00 bij Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer Nederlanders zien hun kansen in een zelfstudie. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Eigen Catering Starten thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Eigen Catering Starten: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus kost je ongeveer 3-6 maanden. Dikwijls zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat jouw voorkeur uit naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een toepasbare Eigen Catering Starten vooropleiding een voorwaarde. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding bekijk je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals bijv. NHA zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Zo weet je dat deze studies dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld NCOI / Pro Education. Daarnaast kan je ook rekenen op een serieus branchediploma zoals NL Actief. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Diverse onderwijs-aanbieders bieden ook een Eigen Catering Starten klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. In dat portaal tref je de meest handige tools voor je cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving is er een verzameling geplaatst van het lesmateriaal, oefenexamens, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-eigen-catering-starten

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het aanbod in studies is enorm. Dit varieert van Orthopedagogiek tot een studie als Change Management, en dus ook de Eigen Catering Starten zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn situatie? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 2. LOI: Persoonlijke begeleiding van start tot diploma
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

De thuisstudie Eigen Catering Starten online versneld volgen kan voor een bedrag van €399,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze kosten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie waar je kennis opdoet voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie is gericht op jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoezo? Jouw baas kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. Soms is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Eigen Catering Starten. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De kans is groot dat jij een Bourgondische fijnproever bent. Maar behalve jezelf voed jij nóg liever de mensen om je heen. Zou jij dit op grotere schaal willen doen? Dan is de thuisstudie Eigen Catering Starten jouw roeping!
Als beginnend cateraar moet je een aantal belangrijke keuzes maken. Wat ga je precies aanbieden? Kies je voor een breed assortiment of wil je je juist onderscheiden met één product? In deze studie krijg je professionele begeleiding bij al je vragen en leer je bovendien hoe je een doordacht financieel plan opstelt.
Jij bent straks klaar om smaakpapillen te laten trillen en glimlachen op gezichten te toveren. Wacht niet langer en deel je culinaire talenten met de wereld!

Content
 • Inleiding tot catering
 • Het begin
 • Inleiding tot het bedrijfsplan
 • Het marktonderzoek
 • Het commercieel plan
 • Het financieel plan
 • Een investeerder zoeken
 • Handige tools

Competences
 • Een bedrijfsplan kunnen maken en marktonderzoek doen
 • Een commercieel en financieel plan maken
 • Precies weten wat er allemaal komt kijken bij een catering beginnen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie