nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Fashion Stylist

De cursus Fashion Stylist digitaal volgen? Via onze vergelijker lees je alles over de meest interessante thuiscursussen en studies gerelateerd aan Fashion & Styling. Streef je naar een carrièreboost? Beginnen als ZZP’er? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van respectabele scholen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Fashion Stylist! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze cursus kan jij volgen vanaf €809,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Super efficiënt studeren.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In juli 2024 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies Fashion Stylist juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlFashion Stylist (Allround)3-6 maanden€809,00Meer informatie
Fashion Stylist (Allround) op eigen tempo thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Fashion Stylist vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze plek kom je in aanraking met veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Fashion & Styling? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Fashion Stylist (Allround)(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, altijd waar en wanneer jij wilt. Het is goed te doen samen met een baan, sport en het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Fashion Stylist regel je razendsnel online. In onderstaand schema van onze studie-specialisten vind je alle details:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een vakkundige docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt je beloond met een diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele tarieven Fashion Stylist thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Vaak is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Fashion Stylist (Allround) wordt al aangeboden vanaf €809,00 via bijv. Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Werken en studeren combineren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Meer en meer werkenden willen een thuisstudie volgen. De aanwezige flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Fashion Stylist (Allround) thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Fashion Stylist: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus duurt gemiddeld 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het soms nog een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen hebben in de regel weinig basiseisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een bepaalde Fashion Stylist vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ examenof een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder vind je ruime info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van onderwijsinstellingen als onder andere Laudius zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Thomas More Hogeschool. Bovendien zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij een deel van de (hobby)cursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verschillende opleidershebben ook een Fashion Stylist klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De meeste opleiders werken met een online leeromgeving. In dat portaal vind je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Via jouw account vind je onder andere video’s, het lesmateriaal, oefeningen, webinars, geluidsbestanden, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-fashion-stylist

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld MBO Diergeneeskundige kennis tot bijvoorbeeld Hondentrimmer, en natuurlijk de Fashion Stylist zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn ambities? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Altijd examengarantie
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

De thuisstudie Fashion Stylist (Allround) online volgen kan al vanaf €809,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze zaken mag je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Opgelet: er gelden strenge regels (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie die iets bijdraagt aan je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De cursus of studie is belangrijk voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk beginnen heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Fashion Stylist. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Jij weet altijd precies wat hot is als het om mode gaat. Jij leeft en ademt fashion en jouw levensmissie is het vinden van de juiste kleding voor jezelf of anderen. Wil je nóg meer te weten komen over fashion? Tijdens deze allround opleiding Fashion Stylist leer je de perfecte garderobe samenstellen.

Samen met andere fashionista’s leer je hoe je op een professionele manier een look volledig laat kloppen. De opleiding is heel praktijkgericht, je gaat dus vooral veel dóén. Professionele kleur- en stijlanalyses, personal shopping,… na de laatste les kan jij het allemaal!

Of het nu gaat om kleding, schoenen, accessoires, make-up of algehele uitstraling. Jij laat persoonlijkheden tot bloei komen!


Content
 • Module 1: Stylist
 • Module 2: Kleurenconsulent
 • Module 3: Imagostylist voor Mannen
 • Module 4: Personal Shopper

Competences
 • Kennis van lichaamstypen en gelaatsvormen
 • Adviseren bij foto- en filmshoots
 • Kledingadvies geven
 • Je eerste klanten vinden

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie