nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Breien

De cursus Breien zelfstandig thuis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker lees je alles over talloze thuiscursussen en studies in de categorie Fashion & Styling. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of misschien iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Lees info en vergelijk probleemloos tientallen relevante thuisopleidingen van Hollandse onderwijsaanbieders als Nationale Handelsacademie (NHA) en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Breien! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en goede begeleiding. Deze cursus is beschikbaar vanaf €189,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Aanbieders thuisstudie Breien februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlBreien3-6 maanden€189,00Meer informatie
Breien thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Breien op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze site is daarbij het ideale startpunt. Hier vind je uitgebreide info over een ruim aanbod thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Verder groeien binnen het domein Fashion & Styling? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Breien(duaal of voltijd). Door deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, hobby’s en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een cursus Breien regel je razendsnel online. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelf heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een passend diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs Breien thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Breien is er nu al vanaf €189,00 via het instituut Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot deel van de arbeiders willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en de uitgebreide database met cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige Breien thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de cursus?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Breien: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De cursus kun je afronden om en nabij de 3-6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Wil je je aanmelden voor een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een matchende Breien vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. Op de opleidingspagina bekijk je de verdere details met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsaanbieders als bijv. LOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat deze thuisstudies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool der Kunsten Den Haag. Tevens krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Breien klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Daar download je de meest handige tools voor je cursus en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor webinars, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, het lesmateriaal, oefenexamens. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-breien

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van Aquarelleren tot een studie als Albanees, en uiteraard ook de Breien zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht vind je de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Duizenden tevreden studenten
 3. NTI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een thuisstudie Breien online versneld volgen is haalbaar rond de €189,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. De relevante onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Houd er rekening mee: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus of studie is relevant voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Dikwijls mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Breien. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Nog niet aan het breien geslagen? Ga met deze creatieve hobby aan de slag en al snel zal je de brei-gekte begrijpen. Met deze thuiscursus Breien kan je meteen aan je eerste werkstuk beginnen.

Je begint met een lapje breien en krijg het alom bekende ‘steken, omslaan en overhalen’ in de vingers. Voor je het weet maak je unieke items van zelfgekozen materiaal. Maak sjaals, mandjes of mutsen om cadeau te geven of te verkopen in je webshop.

Met breien ben je nooit uitgeleerd en mag je je fantasie de vrije loop laten. Misschien ben jij straks de nieuwste brei-fanaat met de leukste creaties, ‘zelf gemaakt’ kun je dan zeggen.


Content
 • Meteen aan de slag
 • Laat je creativiteit de vrije loop
 • Het vinden van inspiratie
 • De drie basissteken
 • Meer dan 50 breipatronen
 • Zelf patronen ontwerpen
 • Opzetten en afkanten
 • Werken met breipatronen
 • Maten opnemen en berekenen
 • Breien met alternatieve materialen
 • Steken opzetten, afkanten en de ribbelsteek breien
 • Handwarmers, mutsen, babytruitjes- en dekentjes
 • Rechts en averechts breien
 • Beenwarmers, truien, sjaals en mandjes
 • Variaties op de drie basissteken
 • Benodigdheden om correct te breien
 • Werken met kleuren, strepen en vlakken

Competences
 • Diverse steken kunnen gebruiken
 • Inspiratie kunnen vinden
 • Kunnen werken met verschillende materialen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie