nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Event Management

De cursus Event Management op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Geholpen door onze thuisstudie-vergelijker lees je alles over erkende thuiscursussen en studies in de categorie Events & Organisation. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Pak dit moment en vergelijk direct goede thuisstudies van vooraanstaande instellingen als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Event Management! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en de beste docenten. Deze cursus kan jij volgen vanaf €399,00 via Thuiscursus.nl.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Docenten uit het werkveld.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 goedkoop aangeboden.

Overzicht met thuisstudies Event Management februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlEvent Management3-6 maanden€399,00Meer informatie
Event Management op eigen tempo thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Event Management online thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze website is in ieder geval een goed startpunt. Met behulp van onze website check & vergelijk je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein Events & Organisation? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Event Management(duaal of voltijd). Door deze cursus leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met je werk, muzikale bezigheden en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Inschrijven voor een cursus Event Management is niet moeilijk. In het volgende stukje zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Ben jij overtuigd? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en de verschillende lesmaterialen samenvatten en klassikaal onderwijs volgen. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een erkende docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actueel tarief Event Management thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak is er een persoonlijke begeleider voor ondersteuning en advies. De opleiding Event Management kun je bestellen vanaf €399,00 via o.a. Thuiscursus.nl. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De examens (soms op locatie).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groot aantal arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? Hierna besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige Event Management thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Event Management: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De cursus heeft een studietijd van gemiddeld 3-6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Korte opleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. In sommige gevallen is een specifieke Event Management vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ examen of op basis van een eerder gevolgd programma. In de beschrijving van de opleiding tref je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven zoals o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC TOP. Bovendien behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij korte cursussen en trainingen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat instellingen faciliteren ook een Event Management klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel alles voor jouw cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In jouw online omgeving kun je terecht voor ondermeer oefeningen, video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, het lesmateriaal, webinars. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-event-management

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dat gaat van Cursus Frans tot bijvoorbeeld Zelf taarten maken, en tegenwoordig dus ook de Event Management zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan bij mijn aspiraties? In de beschrijving hierna lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Studie in jouw eigen tempo afronden
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Mogelijkheid voor een gratis proefles
 4. Laudius: Prettige digitale leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Vakkundige docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

De thuisstudie Event Management online versneld volgen kan voor een bedrag van €399,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Boeken, lesgeld e.d. kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze factoren mag je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus is geschikt voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De gemaakte studiekosten komen minimaal uit op €250 (per jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoezo? Jouw baas kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een studie, training of cursus via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Bij veel bedrijven heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Event Management. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Heb jij organisatorisch talent, ben je doortastend, en werk je altijd nauwkeurig? En zou je die talenten graag willen combineren in één baan? Word dan event manager! Met de thuisstudie Event Management studeer je op je eigen tempo en word je een jaar lang begeleid door een ervaren event manager. Je leert o.a. alles over organisatietechnieken, soorten evenementen, afspraken maken met je klant, je doelstellingen bepalen, een organisatieteam samenstellen, datum en locatie bepalen, opbouw van het programma samenstellen, een realistisch budget opstellen, een communicatieplan en draaiboek maken, uitnodigingen versturen, vergunningen en verzekeringen in orde brengen, en inspelen op onvoorziene omstandigheden. Maak werk van je talent! Word event manager!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als event manager
 • Starten als event manager
 • Het vinden van je eerste klanten
 • Organisatietechnieken
 • Soorten evenementen
 • Afspraken maken met je klant
 • Je doelstellingen bepalen
 • Een organisatieteam samenstellen
 • Datum en locatie bepalen
 • Opbouw van het programma samenstellen
 • Een realistisch budget opstellen
 • Een communicatieplan en draaiboek maken
 • Uitnodigingen versturen
 • Vergunningen en verzekeringen in orde brengen
 • Inspelen op onvoorziene omstandigheden
 • Praktijkvoorbeelden

Competences
 • Verschillende soorten evenementen organiseren
 • Zelf je eigen klanten vinden
 • Werken volgens afspraak en met doelstellingen
 • Een organisatieteam samenstellen
 • Een programma opstellen
 • Een realistisch budget opstellen
 • Een communicatieplan en draaiboek maken
 • Vergunningen en verzekeringen in orde brengen
 • Inspelen op onvoorziene omstandigheden

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie