nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Creditmanagement

De cursus Creditmanagement digitaal volgen? Met onze vergelijkingstool tref je talloze thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Economics & Finances. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Doorzoek en vergelijk heel eenvoudig tientallen relevante thuisstudies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als Nederlands Talen Instituut (NTI) en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Creditmanagement! Een opleiding die past bij je denkniveau, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze cursus kan jij volgen vanaf €299,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Zelf je studie indelen.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Creditmanagement juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlCreditmanagement3-6 maanden€299,00Meer informatie
Creditmanagement thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Creditmanagement op eigen tempo vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat je denkniveau ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker helpt jou graag met de volgende stap. Op deze plek check je tientallen thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Economics & Finances? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Creditmanagement(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Je kunt het prima combineren met jouw functie, culturele activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een cursus Creditmanagement is zo gepiept. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. De studie kan beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en toetsen / examens maken. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijs Creditmanagement thuisopleiding?

Een positief aspect van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Wat daar de reden voor is? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw smartphone, tablet of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Creditmanagement kan men aanschaffen vanaf €299,00 via Thuiscursus.nl. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal medewerkers willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Creditmanagement thuisstudies.

Kan ik direct starten met de cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Creditmanagement: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De cursus heeft een studietijd van circa 3-6 maanden. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Wil je je aanmelden voor een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Meestal is een bepaalde Creditmanagement vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 21 plus examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding achterhaal je meer informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Haal ik ook een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van opleiders zoals NCOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Zo weet je dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool De Kempel. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Het gros van de scholen faciliteren ook een Creditmanagement klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar vind je alles voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. Via deze portalen log je in om de volgende zaken te bekijken: video’s, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, webinars, geluidsbestanden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-creditmanagement

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Onder andere Word (office) tot bijvoorbeeld HBO Fiscaal Recht en Economie, en nu dus ook de Creditmanagement zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn wensen en situatie? In de beschrijving hierna kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 2. LOI: Met speciale online hoorcolleges
 3. NTI: Erkende opleidingen, bekende naam
 4. Laudius: 14 dagen gratis studeren
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

De thuisstudie Creditmanagement online versneld volgen is realistisch vanaf €299,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een studie die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) tot een max van €15k.

Werkgever betaalt soms mee
Een opleiding of cursus volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Bij veel bedrijven kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Creditmanagement. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Deurwaarder aan de deur? Dat wil jij voorkomen! Jij zorgt ervoor dat klanten hun factuur op tijd betalen en kent als creditmanager de wereld van betalen door en door.

Aan jou de taak om het geld van de openstaande facturen binnen te harken. Wil je precies weten wat je kunt doen als er niet betaald wordt? Je wil niet wachten totdat de boel uit de hand loopt dus kijk je of een klant kredietwaardig is. Jouw financiële analyse heeft direct invloed op de bedrijfsportemonnee, waardoor de omzet omhoog gaat en er genoeg in kas is om de rekeningen mee te betalen.

Word een echte speurneus met de juiste tone of voice en zorg dat financiële afspraken na worden gekomen. Jouw missie? Rekening graag!


Content
 • Rechtspersonen
 • Niet rechtspersonen
 • Debiteurenbeheer
 • Kredieten
 • Liquiditeit
 • Rechten
 • Analyse
 • Van openstaande rekening tot faillissement

Competences
 • Het innen van facturen
 • Kunnen beoordelen van debiteurenrisico’s
 • Kredietwaardigheid kunnen bepalen
 • Het kunnen onderhouden van financieël klantcontact

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie