loi logo header
 • LOI
 • Tijdelijk tot wel 35% korting & gratis ASUS Chromebook-actie bij MBO, HBO of WO-Master.
nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak

Thuisstudie Filosofie en Levensbeschouwing

De hobby cursus Filosofie en Levensbeschouwing vanuit huis volgen? Aan de hand van www.thuisstudiezoeken.nl tref je een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Persoonlijke ontwikkeling. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk moeiteloos goede opleidingen en thuisstudies van betrouwbare aanbieders van thuisstudies als Nationale Handelsacademie (NHA) en schrijf je vandaag nog in voor een hobby thuiscursus Filosofie en Levensbeschouwing! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze hobby cursus is te bestellen vanaf €199,00 bij NHA.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Het laagste lesgeld.
 • In oktober 2022 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Filosofie en Levensbeschouwing oktober 2022

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAFilosofie en Levensbeschouwing9 maanden€199,00Meer informatie
Filosofie en Levensbeschouwing thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Filosofie en Levensbeschouwing online thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw situatie ook is, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze plek tref je ontzettend veel opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Persoonlijke ontwikkeling? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Filosofie en Levensbeschouwing(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze hobby cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een drukke baan, vrijetijdsbesteding en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Van start gaan met een hobby cursus Filosofie en Levensbeschouwing is online snel te regelen. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alles in orde is krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en examens maken. Natuurlijk krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een Filosofie en Levensbeschouwing thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online hobby thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof vind je in jouw digitale leeromgeving met een PC, smartphone of iPad. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie jou ondersteunt. De opleiding Filosofie en Levensbeschouwing kan men aanschaffen vanaf €199,00 bij bijvoorbeeld NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De studiestof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Filosofie en Levensbeschouwing thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn hobby cursus?
Het meest ideale aan een thuiscursus Filosofie en Levensbeschouwing: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De hobby cursus kun je afronden plusminus 9 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Ambieer je een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een bepaalde Filosofie en Levensbeschouwing vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder lees je alle relevante details met betrekking tot toelatingseisen van deze hobby cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je mag er dan op vertrouwen dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool Dirksen. Tevens levert de instelling vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier maak jij kenbaar dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Veel scholen faciliteren ook een Filosofie en Levensbeschouwing klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer contactmomenten met andere studenten, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Daar vind je snel alles voor jouw hobby cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving kan men ook terecht voor webinars, video’s, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen, praktijkvoorbeelden. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-cursussen-filosofie-en-levensbeschouwing

Onderwijsinstellingen vergelijken oktober 2022

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van HBO Activerende werkvormen en blended learning t/m Khmer, en uiteraard ook de Filosofie en Levensbeschouwing zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn aspiraties? Bijgaand behandelen we de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 3. NTI: Gratis studiegids aanvragen
 4. Laudius: De unieke Stap voor stap methode
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een professionele thuisstudie Filosofie en Levensbeschouwing online volgen kan al vanaf €199,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opgelet: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (oktober 2022). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie die iets bijdraagt aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus heb je gekozen met het oog op jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het betreft een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding via je werk volgen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Doorgaans wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Filosofie en Levensbeschouwing. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Verruim je wereld met de cursus Filosofie&Levensbeschouwing Wat is de betekenis van het leven? Wat is de waarde van leven? Wat is leven? Als je zeker weet dat er voor deze vragen meer danéén antwoord bestaat, volg dan de cursus Filosofie&Levensbeschouwing. De cursus begint met een introductie in oude godsdiensten. Aanbidding van natuurverschijnselen, geesten of goden. Daarna bestudeer je de filosofische tradities uit India, Iran en China. Je leert hoe Oosterse filosofieën mensen helpen: het juiste doen, de zin van het leven begrijpen. Van Socrates tot Wittgenstein De geschiedenis van de Westerse filosofie begint bij klassieke Griekse filosofen als Socrates, Plato en Aristoteles. Vervolgens beland je bij denkers als Descartes, Schopenhauer, Marx, Kant, Nietzsche, Sartre en Wittgenstein. Streven naar kennis Leer de vakgebieden van de filosofie kennen. Leer wat de filosofie zegt over onder meer de volgende thema’s: het streven naar kennis; het verband tussen denken en werkelijkheid; sociale normen en waarden; omgang met- en gedrag van mensen. Tijdens de laatste les vorm je met de opgedane kennis je eigen filosofische standpunten.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie