nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Frans voor Beginners

De cursus Frans voor Beginners op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Via deze thuisstudie vergelijker tref je tientallen thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Languages. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk simpel en snel populaire thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsinstellingen als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) en start vandaag nog met jouw thuiscursus Frans voor Beginners! Studeren in jouw eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze cursus is er al vanaf €299,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Alle thuisstudies Frans voor Beginners februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlFrans voor Beginners3-6 maanden€299,00Meer informatie
LOIFrans voor beginners8 maanden€312,00Meer informatie
NTIFrans voor beginners16 maanden€270,00Meer informatie
LAUDIUSFrans Voor Beginners (A1)5 maanden€159,00Meer informatie
LAUDIUSFrans Voor Beginners (A2)5 maanden€159,00Meer informatie
Frans voor Beginners zelf thuis volgen

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Frans voor Beginners op afstand volgen

Groeien naar een hogere functie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. Middels onze vergelijker check je een grote variëteit aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Languages? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Frans voor Beginners(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Jij kan studeren op deze manier combineren met je huidige baan, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Inschrijven voor een cursus Frans voor Beginners gaat erg gemakkelijk. In het stappenplan van ons studie-team leggen we dit precies uit:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Lijkt het wat? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en opdrachten inleveren. Uiteraard wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs Frans voor Beginners thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof check je simpelweg digitaal via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder dure docenten. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Frans voor Beginners wordt al aangeboden vanaf €299,00 bij het instituut Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van Thuiscursus.nl.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer arbeiders kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en sluit het aan bij mijn wensen? In de volgende paragraaf beantwoorden we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Frans voor Beginners thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Frans voor Beginners: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Kort daarna worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De cursus heeft een looptijd van plusminus 3-6 maanden. In de praktijk zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Basisopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een specifieke Frans voor Beginners vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de gratis brochure bekijk je alle noodzakelijke details betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven zoals o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Koninklijk Actuarieel Genootschap & Actuarieel Instituut. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een speciaal branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat instanties beschikken over een Frans voor Beginners klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Via internet tref je alles voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen log je in om de volgende zaken te bekijken: praktijkvoorbeelden, webinars, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal. Ook kan je opdrachten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-frans-voor-beginners

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Intercedent (SEU) tot Nagelstylist, en uiteraard ook de Frans voor Beginners zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn ambities? In het volgende hoofdstuk behandelen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Met een ruim aanbod hobbycursussen.
 2. LOI: Flexibel onderwijs dat altijd in je leven past
 3. NTI: Voor veel cursussen en opleiding kun je dagelijks digitaal examen doen
 4. Laudius: Prettige digitale leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Proefles ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie Frans voor Beginners online volgen kan al vanaf €299,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Tip van de specialist: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die van belang is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • Het traject is relevant voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (per jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Jouw werkgever plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw werkgever afronden heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Frans voor Beginners. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Ben je helemaal nieuw in het Frans? En wil je je verstaanbaar kunnen maken in deze taal? Je gaat in deze thuisstudie rustig beginnen met de basis. Het is niet zo moeilijk als het lijkt, je zal wellicht heel wat woorden herkennen die we ook in het Nederlands gebruiken.

Vakantieplannen? Zodra je de taal beheerst vraag je moeiteloos de weg naar de dichtbij zijnde chambre d’hotes of bestel je je favoriete ratatouille in een van de sfeervolle restaurants. Je kunt de menukaart lezen en begrijpt dienstregelingen en aankondigingen. Superhandig!

Aan het einde van de studie kun je de belangrijkste dingen volgen en iets over jezelf vertellen. Je kunt zelfs al een klein gesprekje voeren, mits die mensen langzaam en duidelijk praten.


Content
 • Jezelf voorstellen
 • Boodschappen doen
 • Bestellen in een restaurant
 • In een winkel naar iets vragen
 • Een kamer reserveren

Competences
 • Alledaagjes praatjes maken
 • Gemakkelijke teksten lezen en schrijven

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie