nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Verlichtingsadviseur

De cursus Verlichtingsadviseur op afstand volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker vind je tientallen thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Interior Design. Streef je naar een carrièreboost? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk meteen de beste zelfstudies en thuiscursussen van vooraanstaande onderwijsinstellingen als NCOI en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Verlichtingsadviseur! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus kun je al volgen vanaf €269,00 bij een opleider als Thuiscursus.nl.

 • Super efficiënt studeren.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Uitstekende docenten.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies Verlichtingsadviseur februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlVerlichtingsadviseur3-6 maanden€269,00Meer informatie
Verlichtingsadviseur thuis volgen

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Verlichtingsadviseur vanuit huis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Op welk niveau jij ook denkt; de mogelijkheden zijn enorm! Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Hier check je ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Interior Design? Een goede optie is de online thuisstudie Verlichtingsadviseur(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Het is goed te doen samen met werk of een andere opleiding, sport en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Beginnen met een cursus Verlichtingsadviseur kan moeiteloos via internet. In het volgende stukje kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en huiswerk inleveren. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat is de prijs van een Verlichtingsadviseur thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Verlichtingsadviseur kun je al volgen vanaf €269,00 via de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van Thuiscursus.nl.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Veel medewerkers geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het niveau niet te hoog? Hierna bespreken we kort enkele prangende vragen rondom zelfstandige Verlichtingsadviseur thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Verlichtingsadviseur: je kan elke week starten met deze opleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De cursus kun je afronden circa 3-6 maanden. In de praktijk hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat het om een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een dergelijke Verlichtingsadviseur vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Op de website van de aanbieder tref je aanvullende informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van aanbieders als bijv. Fontys zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Je mag er dan op vertrouwen dat deze afstandopleidingen dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Regio College. Mogelijk zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een deel van de (hobby)cursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven faciliteren ook een Verlichtingsadviseur klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, face to face spreken van de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dat portaal raadpleeg je alles voor jouw cursus en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving is er een verzameling geplaatst van het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, oefenexamens, oefeningen, webinars. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-cursussen-verlichtingsadviseur

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Onder andere Medewerker administratiekantoor tot bijvoorbeeld Rookstopcoach, en nu dus ook de Verlichtingsadviseur zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn doelen en wensen? Hieronder vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Locaties door heel Nederland
 2. LOI: Al vanaf 1923 toegankelijk onderwijs voor iedereen
 3. NTI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 4. Laudius: Ruime keuze in opleidingen
 5. Thuiscursus.nl: Gratis opleidingsbrochure
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie Verlichtingsadviseur online versneld volgen is realistisch vanaf €269,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze producten kun je aftrekken:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Advies van de adviseur: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het betreft een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De gemaakte studiekosten beslaan het minimum van €250 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De oorzaak daarvan? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Regelmatig kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Verlichtingsadviseur. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Licht is sfeerbepalend in elke ruimte. Goed advies over lichtgebruik in een woning of bedrijf is dan ook goud waard. Wil jij als verlichtingsadviseur mensen helpen om de juiste keuzes te maken? Tast dan niet in het duister, maar bereid je voor met deze verhelderende thuisstudie!

In de opleiding maak je kennis met de basisprincipes van elektriciteit. Je komt alles te weten over lampen en lichtbronnen, leert werken met het softwareprogramma DIALux en ontdekt hoe je een gepersonaliseerd lichtplan opstelt. En dat voor elke ruimte en ieder gebouw, van winkels tot woonkamers.

Met jouw advies transformeer je binnenkort elk donker huis in een fijn, zonnig thuis!


Content
 • Je toekomstmogelijkheden als verlichtingsadviseur
 • Starten als zelfstandig verlichtingsadviseur
 • Het vinden van je eerste cliënten
 • Het ontwerpen met licht
 • Definiëren van een verlichtingsconcept
 • Het uitwerken van een idee
 • Ontwerpmethoden en hun psychologische effecten
 • De basisprincipes van de elektriciteit
 • De verschillende soorten lampen en lichtbronnen
 • Een professionele lichtmeting uitvoeren
 • Werken met verschillende kleuren
 • Correcte lichtberekeningen uitvoeren
 • Werken met het programma DIALux
 • Winkelverlichting, kantoorverlichting en horecaverlichting
 • Het verlichten van de woning

Competences
 • Een professionele lichtmeting uitvoeren
 • Werken met verschillende kleuren
 • Correcte lichtberekeningen uitvoeren

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie