nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Colorist Kleuradviseur Interieur

De cursus Colorist Kleuradviseur Interieur flexibel en snel thuis volgen? Via Thuisstudiezoeken.nl bekijk je toonaangevende thuisstudies, cursussen en trainingen waarmee jij verder komt binnen het domein Interior Design. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of anderzijds een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk zonder problemen populaire thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse scholen als NHA en start vandaag nog met jouw thuiscursus Colorist Kleuradviseur Interieur! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is te bestellen vanaf €209,00 via o.a. Thuiscursus.nl.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Online lesmateriaal bekijken.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Alle thuisstudies Colorist Kleuradviseur Interieur februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlColorist (Kleuradviseur Interieur)3-6 maanden€209,00Meer informatie
Colorist (Kleuradviseur Interieur) online vanuit huis

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Colorist Kleuradviseur Interieur vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker kom je in aanraking met honderden opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Interior Design? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Colorist (Kleuradviseur Interieur)(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, hobby’s en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt het precies?
Starten met een cursus Colorist Kleuradviseur Interieur regel je razendsnel online. In het stappenplan van ons studie-team komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Nu kun je starten met leren: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en colleges terugkijken. Vanzelf krijg je begeleiding van een persoonlijke docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de tarieven van een Colorist Kleuradviseur Interieur thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken met een computer, laptop, tablet of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Colorist (Kleuradviseur Interieur) kun je al volgen vanaf €209,00 bij de onderwijsinstelling Thuiscursus.nl. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer Nederlanders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder vind je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Colorist (Kleuradviseur Interieur) thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Colorist Kleuradviseur Interieur: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De cursus heeft een looptijd van om en nabij de 3-6 maanden. Dikwijls zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je aan het kijken naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Dikwijls is hier een passende Colorist Kleuradviseur Interieur vooropleiding een van de voorwaarden. Het kan ook gaan om een 21 plus examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis brochure lees je meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisstudies gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Fotovakschool. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals NEVI. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende aanbieders bieden ook een Colorist Kleuradviseur Interieur klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem vind je snel belangrijke info rondom jouw cursus en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen zoek je ook naar oefenexamens, oefeningen, het lesmateriaal, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-cursussen-colorist-kleuradviseur-interieur

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Onder andere HBO Inleiding SJD tot bijvoorbeeld HBO Linux professional, en uiteraard ook de Colorist Kleuradviseur Interieur zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn persoonlijke wensen? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Lesgeld terug als je niet slaagt
 2. LOI: Beginnen wanneer jij dat wil
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 5. Thuiscursus.nl: Ook volledig in het engels
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie Colorist (Kleuradviseur Interieur) online versneld volgen doe je vanaf €209,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante zaken kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Belangrijk: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding draagt direct bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De oorzaak daarvan? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een studie, training of cursus via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Bij veel bedrijven is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Colorist Kleuradviseur Interieur. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Toveren met kleur en sfeer creëren is helemaal jouw ding! Je ziet in elke ruimte potentieel om het te transformeren met kleur. Gezellig, knus, groter, kleiner, fris, vrolijk, inspirerend of ontspannend, met kleur kun je veel voor elkaar krijgen. Met de thuiscursus Colorist breng je er kleur in!

Je gaat aan de slag met ontwerpen. Waar moet je beginnen? Je doorloopt een creatief proces en onderzoekt waar je inspiratie en ideeën vandaan haalt. Je gaat experimenteren, oefenen en komt meer te weten over kleurentrends. Tot slot krijg je tips bij het combineren van kleuren, welke optische effecten kun je bereiken?

Ontdek, bekijk, vind uit en creëer. Schrijf je in!


Content
 • Kleurenleer
 • Geschiedenis van het kleurgebruik in het interieur
 • Kleurenpsychologie
 • Kleurensystemen
 • Ontwerpen met kleur
 • Kleur in de woning
 • Het moodboard
 • Ontwerpen en presenteren
 • Waar komen de ideeën vandaan?
 • Ontwikkelen van creativiteit
 • Kleuren combineren en trends
 • De vaardigheden van een kleurenadviseur

Competences
 • Jij kunt creatief denken als de beste
 • Je zet je creativiteit om in kleurrijke ideeën
 • Professionele moodboards schud je zo uit je mouw
 • Je kunt origineel en passend ontwerpen
 • Presenteren en adviseren is je tweede natuur

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie