nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Frans Zakelijk Schrijven

De cursus Frans Zakelijk Schrijven flexibel vanuit huis volgen? Via onze vergelijker lees je alles over talloze thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Languages. Streef je naar een carrièreboost? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk moeiteloos de beste thuisopleidingen van toonaangevende instellingen als NCOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een thuiscursus Frans Zakelijk Schrijven! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze cursus is te koop vanaf €299,00 bij een erkende aanbieder als Thuiscursus.nl.

 • Goed te combineren met werk.
 • Gebruiksvriendelijke online leeromgeving.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Aanbieders thuisstudie Frans Zakelijk Schrijven februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlFrans Zakelijk Schrijven3-6 maanden€299,00Meer informatie
Frans Zakelijk Schrijven digitaal vanuit huis

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Frans Zakelijk Schrijven vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw situatie ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze plek vind je uitgebreide info over een grote variëteit aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Languages? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Frans Zakelijk Schrijven(duaal of voltijd). Door het volgen van deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Je kunt het prima combineren met je werk, sport en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Van start gaan met een cursus Frans Zakelijk Schrijven is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en colleges terugkijken. Vanzelf heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een Frans Zakelijk Schrijven thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een groot deel van wat behandeld wordt vind je in jouw digitale leeromgeving, bijvoorbeeld op jouw computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Vaak bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Frans Zakelijk Schrijven kan men aanschaffen vanaf €299,00 via bijv. Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van Thuiscursus.nl.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot aantal werkenden geven de voorkeur aan een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de uitgebreide database met cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Frans Zakelijk Schrijven thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het grote gemak van een thuiscursus Frans Zakelijk Schrijven: je kan elke week starten met deze opleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De cursus kun je afronden pakweg 3-6 maanden. In de praktijk kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Wil je je aanmelden voor een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In de regel is een matchende Frans Zakelijk Schrijven vooropleiding wel een minimum. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding check je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is het behaalde diploma waard?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van opleiders zoals Nationale Handelsacademie (NHA) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat jouw behaalde diploma gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij ROC Mondriaan. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een erkend branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verschillende onderwijs-aanbieders beschikken over een Frans Zakelijk Schrijven klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, face to face spreken van de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek vind je snel de meest handige tools voor je cursus en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen tref je zaken als praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens, webinars, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-frans-zakelijk-schrijven

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Onder andere Kinderzorg (Allround) tot aan Kraamzorg, en natuurlijk de Frans Zakelijk Schrijven zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn aspiraties? In het volgende overzicht behandelen we de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Docenten met ervaring uit het vak
 2. LOI: Effectieve studietools
 3. NTI: HBO Associate degrees
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie Frans Zakelijk Schrijven online versneld volgen kost om en nabij de €299,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De relevante producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Niet vergeten: er gelden strenge regels (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus of studie die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De opleiding draagt direct bij aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van Thuiscursus.nl.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten moeten minimaal €250 zijn (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Frans Zakelijk Schrijven. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Een fatsoenlijke Franse mail opstellen? Professionele telefoongesprekken voeren? Of je nu secretaresse bent of een eigen bedrijf hebt, je wil de zakelijke communicatie vlekkeloos laten verlopen.

Ga aan de slag om je beter verstaanbaar te maken tegenover Frans sprekende klanten, handelspartners of collega’s. Je gaat specifieke termen leren, het juiste taalgebruik om te onderhandelen en hoe je jouw ideeën presenteert. Frankrijk kent andere zakelijke gebruiken dan Nederland. Om ongemakkelijk situaties te voorkomen is het handig dat je de Franse bedrijfscultuur leert kennen. Zo wordt er vaak uitgebreid geluncht, met een glas wijn erbij!

Deze thuisstudie is makkelijk naast je werk in te plannen. Je kunt op eigen tempo je Frans verbeteren en binnenkort je collega’s verrassen met jouw excellente Frans.


Content
 • Een telefoongesprek voorbereiden
 • Professioneel telefoneren
 • Klachtenbehandeling via de telefoon
 • Iemand correct doorverbinden
 • Professionele brieven en e-mails schrijven
 • Prijsaanvragen, offertes en facturen opstellen
 • Financiële correspondentie
 • Vergaderingen plannen
 • Verschillende soorten verslagen opmaken
 • Rapporten opstellen
 • Statistieken en tabellen interpreteren

Competences
 • Correct in het Frans kunnen telefoneren, mailen, etc. in een zakelijke context
 • Specifieke terminologie en omgangsvormen perfect kunnen gebruiken
 • Allerlei professionele documenten volgens de Franstalige gebruiken kunnen opstellen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie