nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Haken

De cursus Haken comfortabel vanuit huis volgen? Middels www.thuisstudiezoeken.nl lees je alles over goed aangeschreven thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Creativity & Hobby. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken gemakkelijk populaire thuiscursussen en studies van Nederlandse aanbieders van thuisstudies als Scheidegger en ga meteen aan de slag met een thuiscursus Haken! Op een flexibele manier studeren, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is beschikbaar vanaf €179,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Flexibele docenten.
 • Leren van situaties uit de praktijk.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Alle thuisstudies Haken februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlHaken (Hobby)3-6 maanden€179,00Meer informatie
Haken (Hobby) vanuit huis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Haken voordelig vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze website check je een ruim aanbod zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Creativity & Hobby? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Haken (Hobby)(duaal of voltijd). Aan de hand van deze cursus leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, hobby’s en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Starten met een cursus Haken gaat sneller dan je denkt. In het stappenplan van ons studie-team gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. De studie kan beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en huiswerk inleveren. Natuurlijk wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele tarieven Haken thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans heb je een persoonlijke begeleidervoor ondersteuning en advies. De opleiding Haken (Hobby) kun je al volgen vanaf €179,00 via Thuiscursus.nl. De kosten worden gevormd door:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal arbeiders kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? Hierna vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Haken (Hobby) thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn cursus?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Haken: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus heeft een looptijd van pakweg 3-6 maanden. In de praktijk bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Onverwachte drukte? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een matchende Haken vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof een specifiek overgangsbewijs. Op de opleidingspagina lees je extra info m.b.t. de toelatingseisen van deze cursus.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders als bijv. Laudius zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit wil zeggen dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Wagner Group. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de scholen geven ook een Haken klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In deze omgeving download je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-cursussen-haken

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere Modeontwerper t/m Kleurenleer, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Haken zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die relevant is voor mijn privé situatie? Bijgaand lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Ook voor kinderen (LOI Kidzz)
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Haken (Hobby) online versneld volgen is haalbaar rond de €179,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opgelet: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een opleidingdie van belang is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De thuisstudie levert een bijdrage aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van Thuiscursus.nl.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten zijn ten minste €250 (p/jaar). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Wat is daarvan de reden? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Regelmatig heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Haken. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Geeft haken jou ook zo’n ontspannen gevoel? En ben jij ook graag creatief bezig?

In deze thuisstudie beginnen we bij de basis, maar leer je al snel steeds meer verschillende steken. Heb jij al eens gehoord van de bezemsteel? Je zult gaan spelen met verschillende lussen en patronen, kleuren, ontdekken hoe je kan meerderen en minderen in een rij en leren hoe jouw creaties nog wat meer pit krijgen. Tijdens deze thuisstudie bepaal jij zelf wanneer je aan de slag gaat. Onze ervaren docent begeleid staat voor je klaar als je vragen hebt. Kies voor jezelf, kies voor de thuisstudie Haken!


Content
 • Wat heb je nodig om te haken?
 • Basissteken met profiel
 • Wat is bezemsteelhaken en wat heb je er voor nodig?
 • Meerderen en minderen
 • De bolletjes van het haakwerk – noppen, popcorn en pofsteken
 • De wereld is rond
 • Patchwork
 • Filethaken
 • Wat is ajour?
 • Kleurhaken
 • Reliëfsteken
 • Schelpen en kepers
 • Tunisch haken
 • Bloemen
 • Trends

Competences
 • Basissteken maken met profiel
 • Bezemsteelhaken inzetten
 • Meerderen en minderen
 • De bolletjes van het haakwerk – noppen, popcorn en pofsteken maken
 • Patchwork maken
 • Filethaken en kleurhaken
 • Reliëfsteken
 • Schelpen en kepers maken
 • Tunisch haken
 • Bloemen haken

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie