nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Verhalen Schrijven

De cursus Verhalen Schrijven flexibel vanuit huis volgen? Met onze vergelijkingstool check & vergelijk je alle erkende thuisstudies en cursussen in het vakgebied van Creative Writing. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of misschien een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig tientallen relevante zelfstudies en thuiscursussen van vooraanstaande opleiders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een thuiscursus Verhalen Schrijven! Op een flexibele manier studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze cursus is te koop vanaf €209,00 bij bijvoorbeeld Thuiscursus.nl.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Een speciale online leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Overzicht met thuisstudies Verhalen Schrijven februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
Thuiscursus.nlVerhalen Schrijven3-6 maanden€209,00Meer informatie
Verhalen Schrijven vanuit huis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Verhalen Schrijven thuis digitaal volgen

Toe aan een Carrièreboost? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze vergelijkingssite kan jou hierbij helpen. Op deze plek check je een breed spectrum van thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Creative Writing? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Verhalen Schrijven(duaal of voltijd). Tijdens deze cursus verdiep jij je volledig in het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, muzikale bezigheden en andere bezigheden.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Kiezen voor een cursus Verhalen Schrijven is zo gepiept. In het bijgaande stappenplan gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Vanzelfsprekend wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de huidige kosten van een Verhalen Schrijven thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal met een telefoon of PC (ook tablets). Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel is er een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Verhalen Schrijven kun je al volgen vanaf €209,00 via Thuiscursus.nl. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van Thuiscursus.nl.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal volwassenen kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op enkele prangende vragen rondom zelfstandige Verhalen Schrijven thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Verhalen Schrijven: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De cursus kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 3-6 maanden. Als je veel tijd hebt kan het soms nog een stuk sneller. Onverwachte drukte? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je aan het kijken naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Soms is een bepaalde Verhalen Schrijven vooropleiding een van de voorwaarden. Echter kan het ook gaan om een 21+ toetsof een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina achterhaal je meer informatie inzake de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsaanbieders als o.a. Nationale Handelsacademie (NHA) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld NCOI / Pro Education. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als NIMA. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verschillende aanbieders bieden ook een Verhalen Schrijven klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: leren van je studiegenoten, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Wat minder positief is: je moet het veel beter plannen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online raadpleeg je belangrijke info rondom jouw cursus en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s, oefeningen, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-verhalen-schrijven

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Denk aan HBO Zakelijk Spaans niveau B2 tot een studie als HBO Vertalen in de praktijk Engels, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Verhalen Schrijven zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn persoonlijke wensen? Onderstaand beschrijven we kort de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: Binnen 1 minuut starten
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie Verhalen Schrijven online versneld volgen kost om en nabij de €209,00. Maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De volgende posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Let op: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie draagt direct bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het moet gaan om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via Thuiscursus.nl.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De reden hiervoor? Jouw bedrijf heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Doorgaans wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Verhalen Schrijven. Ga eens om tafel met jouw manager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Zit jij boordevol creatieve verhalen, maar weet je niet goed hoe je ze op papier krijgt? Wil je een goede spanningsboog leren opbouwen en boeiende personages tot leven wekken? Dan is deze thuisstudie helemaal jouw ding!
Leer hoe je jouw fantasie de vrije loop laat gaan en je creativiteit tot bloei kunt brengen. Ontdek hoe je personages karakter geeft en dialogen bedenkt die nog lang blijven hangen. Binnenkort ken jij de regels van de kunst en schrijf jij verhalen die niemand onberoerd laten!
Ideaal voor zowel hobbyisten als toekomstige professionals. Schrijf je in en leer hoe jij je verhalen perfect neerpent.

Content
 • Inspiratie
 • Personages
 • Wek je personage tot leven
 • Dialogen
 • De synopsis
 • Fantasie aanscherpen
 • Opbouw van een verhaal
 • De boekomslag
 • De kracht van leestekens
 • Verdeling van de tekst

Competences
 • Fantasie aanscherpen
 • Opbouw van een verhaal
 • Personages ontwikkelen

Thuiscursus.nl opleidingsinformatie
Thuiscursus.nl Opleidingen

Plaats een reactie