nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Hondeninstructeur

De cursus Hondeninstructeur op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Dankzij Thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over erkende thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Dierenzorg. Je carrière een nieuwe impuls geven? Voor jezelf beginnen? Of simpelweg toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk heel eenvoudig tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van erkende scholen als Laudius en schrijf je vandaag nog in voor een thuiscursus Hondeninstructeur! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, up-to-date lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze cursus kan jij volgen vanaf €1246,00 bij bijvoorbeeld LOI.

 • 100% flexibel studeren.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Vergelijk thuisstudies Hondeninstructeur februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHondeninstructeur14 maanden€1246,00Meer informatie
Hondeninstructeur thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Hondeninstructeur thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. De website thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker vergelijk je veel verschillende thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Dierenzorg? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Hondeninstructeur(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je belangrijke kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast een baan, muzikale bezigheden en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een cursus Hondeninstructeur is online snel te regelen. Hieronder vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Hondeninstructeur thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online thuiscursus via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie check je simpelweg digitaal, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Hondeninstructeur is er al vanaf €1246,00 bij het instituut LOI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de jongeren kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? In het overzicht hierna vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Hondeninstructeur thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de cursus?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Hondeninstructeur: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je doorgaans à la minute de digitale studiestof. Binnen 1 week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De cursus duurt circa 14 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Ambieer je een erkende MBO- of HBO opleiding? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een toepasbare Hondeninstructeur vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 18+ toets of op basis van een eerder gevolgd programma. In de folder van de school lees je de benodigde specificaties met betrekking tot toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van aanbieders als bijv. NHA zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Inter College Business School. Daarnaast levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij afronding van een kortlopende cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de scholen faciliteren ook een Hondeninstructeur klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Minder prettig: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. Hier vind je de noodzakelijke software en documentatie voor je cursus en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In de digitale leeromgeving is er een verzameling geplaatst van oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s, webinars, oefeningen. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-cursussen-hondeninstructeur

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dat gaat van MBO Eerste hulp aan kinderen tot een opleiding als HBO ouderenzorg, en nu dus ook de Hondeninstructeur zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn aspiraties? Onderstaand behandelen we de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Een van de voordeligste opleiders van Nederland
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie Hondeninstructeur online versneld volgen kan voor een bedrag van €1246,00. Maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante elementen kun je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een cursus of studie die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). De belangrijkste details:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van LOI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een professionele opleiding via je werk beginnen heeft dus veel verschillende voordelen. Vaak mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Hondeninstructeur. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil je graag werken met honden of ben je al hondentrainer en wil je hier verder in? Kies dan voor de LOI-opleiding Hondeninstructeur. Deze cursus leidt je op tot professioneel hondeninstructeur. In deze functie kun instructie geven aan groepen honden en hun bazen. Je bent degene die de honden traint in gehoorzaamheid, sociaal gedrag en andere vaardigheden. Bovendien leer je de bazen van de honden de kennis en vaardigheden om zelf aan de slag kunnen met de training van hun hond.Als hondeninstructeur ben je bovendien expert op het gebied van interpretatie van hondengedrag en –lichaamstaal. De cursus is inclusief online begeleiding van ervaren hondentrainers, praktijkdagen en online trainingsfilmpjes.Deze opleiding is opgebouwd volgens de richtlijnen van de vereniging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie