nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Hondentrainer

De cursus Hondentrainer flexibel en snel thuis volgen? Via de vergelijker van thuisstudies lees je alles over erkende thuiscursussen en studies in de categorie Dierenzorg. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk moeiteloos populaire thuiscursussen en studies van toonaangevende aanbieders van thuisstudies als NTI en wie weet begin jij volgende week al met een thuiscursus Hondentrainer! Op een flexibele manier studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze cursus is er al vanaf €890,00 via LOI.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In mei 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Overzicht met thuisstudies Hondentrainer mei 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
LOIHondentrainer10 maanden€890,00Meer informatie
Thuiscursus.nlHondentrainer3-6 maanden€339,00Meer informatie
Hondentrainer vanuit huis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Hondentrainer op afstand volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website tref je ontzettend veel zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Dierenzorg? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Hondentrainer(duaal of voltijd). Via deze cursus doe je belangrijke kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast werk of een andere opleiding, vrijwilligerswerk en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Inschrijven voor een cursus Hondentrainer kan moeiteloos via internet. In het onderstaande stappenplan vind je alle details:

 1. Klik op een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of probeer een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: je kunt waar en wanneer je wilt lesstof en boeken doornemen en opdrachten inleveren. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een Hondentrainer thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online thuiscursus via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een smartphone, tablet of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Hondentrainer wordt al aangeboden vanaf €890,00 via het instituut LOI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van LOI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Meer en meer jongeren willen vanuit huis studeren. De vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is deze opleiding wel geschikt? Onderstaand vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Hondentrainer thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn cursus?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Hondentrainer: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De cursus heeft een looptijd van zo’n 10 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. (Hobby)cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een dergelijke Hondentrainer vooropleiding een harde eis. Een andere methoden kan zijn een 18-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de website van de aanbieder lees je extra info betreffende de toelatingseisen van deze cursus.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van opleiders als onder andere NTI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Aeres Hogeschool. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een gerenommeerd branchediploma zoals NIMA. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de onderwijsinstellingen faciliteren ook een Hondentrainer klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, direct antwoord op vragen en extra uitleg voor toetsen en examens. Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders werken met een online leeromgeving. In dat portaal bekijk je alles voor jouw cursus en kan er contact worden gezocht met de docenten. In dit systeem tref je zaken als praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens, webinars, video’s, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-cursussen-hondentrainer

Onderwijsinstellingen vergelijken mei 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dat gaat van Kindervoedingsadviseur tot en met MBO Verpleegkundige, en natuurlijk de Hondentrainer zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen past bij mijn privé situatie? Hierna lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 5 jaar lang je huiswerk insturen
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie Hondentrainer online versneld volgen kost om en nabij de €890,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Jouw studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste elementen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Belangrijk: er zijn wel strenge voorwaarden (mei 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding die van belang is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • Het traject is belangrijk voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via LOI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een relevante opleiding via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Steeds vaker mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Hondentrainer. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Heb je een hond en wil je die graag (beter) trainen? Of krijg je een hond en wil je je voorbereiden om je hond straks goed op te voeden? Kies dan voor de praktijkgerichte LOI-cursus Hondentrainer. Tijdens de cursus leer je alles over het (leer)gedrag en trainen van honden en het motiveren van zowel honden als hun baasjes. Je krijgt inzicht in de verschillende vormen van leren bij honden en je doet kennis en vaardigheden op voor het aanleren van nieuwe gedragingen bij honden zonder probleemgedrag. Ook kun je honden kunstjes leren. Daarbij leer je ook hoe je de baasjes van honden zonder probleemgedrag kunt instrueren om dit gedrag van hun hond te krijgen.Ten slotte leer je alles over de ontwikkeling van pup tot volwassen hond en lichaamstaal van honden onderling en tegenover hun baasje. Onmisbare kennis voor een vaardige hondentrainer! De cursus Hondentrainer is inclusief begeleiding door ervaren hondeninstructeurs én gratis praktijkdagen.

LOI opleidingsinformatie
LOI Opleidingen

Plaats een reactie